image

Hacker steelt 3,6 miljoen social security nummers VS

zaterdag 27 oktober 2012, 14:43 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten heeft één van de grootste datadiefstallen ooit plaatsgevonden waarbij gegevens van miljoenen burgers zijn buitgemaakt. Een aanvaller wist 3,6 miljoen social security nummers en 387.000 creditcardgegevens van het South Carolina Department of Revenue te stelen, zo stelt het ministerie in deze verklaring.

Op 10 oktober werd het ministerie ingelicht over een vermoedelijke inbraak, waarbij persoonlijke informatie van belastingbetalers was gestolen. Een week later, op 16 oktober, ontdekten onderzoekers twee pogingen om het systeem te hacken die begin september plaatsvonden. Ook werd een poging van eind augustus ontdekt. Halverwege september vonden twee andere inbraken plaats en zou de hacker de gegevens voor het eerst hebben buitgemaakt.

Hoe de aanvaller wist binnen te dringen is niet bekend gemaakt, maar het probleem werd op 20 oktober verholpen. Pas gisteren besloot het ministerie alle burgers te waarschuwen. Van de 387.000 creditcardgegevens waren er 16.000 onversleuteld opgeslagen, wat in strijd met de regels is.

Maatregelen
"Het aantal gehackte records vereist een ongekende, grootschalige respons van het Department of Revenue, de Staat South Carolina en al onze burgers", aldus Gouverneur Nikki Haley. "We nemen onmiddellijk stappen om de belastingbetalers van South Carolina te beschermen, waaronder identiteitsbescherming en kredietmonitoring voor alle getroffenen."

Het social security nummer wordt in de VS voor bijna alles gebruikt, van het afsluiten van leningen en hypotheken tot het betalen van de belastingen. Bijna alle financiële instellingen gebruiken het om de identiteit van klanten te verifiëren. Hierdoor is het social security nummer erg geliefd bij identiteitsdieven, die vaak alleen het nummer nodig hebben om een lening af te sluiten.

Reacties (2)
28-10-2012, 15:35 door Anoniem
Hier noemen ze dat BSN. Rare is alleen dat ik van die roverheid nog nooit enige vorm van service heb gehad...
29-10-2012, 10:39 door Anoniem
Door Anoniem: Hier noemen ze dat BSN. Rare is alleen dat ik van die roverheid nog nooit enige vorm van service heb gehad...
true; maar jij hebt ook een papiertje waarop staat dat jij nummer 123457869012345 bent. En ik denk niet dat jij zonder dat papiertje een zak met geld op jouw naam kunt krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.