image

PayPal blokkeerde tijdelijk donaties aan Tor Project

donderdag 1 mei 2014, 09:41 door Redactie, 0 reacties

PayPal heeft bijna een week lang donaties aan het Tor Project geblokkeerd, zo hebben de ontwikkelaars van het Tor laten weten. Via het Tor-anonimiseringsnetwerk kunnen internetgebruikers hun IP-adres verbergen en gecensureerde websites bezoeken.

Het wordt dan ook onder andere door activisten en internetgebruikers in totalitaire regimes gebruikt. Vanwege mogelijk frauduleuze donaties besloot PayPal het account van Tor tijdelijk te blokkeren. Volgens PayPal hadden verschillende donoren bij hun creditcardmaatschappijen gevraagd om bepaalde frauduleuze donaties en aankopen terug te draaien. Tor-directeur Andrew Lewman stelt dat PayPal alleen wordt gebruikt om donaties te ontvangen en Tor daarom afhankelijk is van PayPals systemen voor controle en fraudedetectie.

Vanwege de tijdelijke beperkingen was het sinds 24 april niet meer mogelijk om via PayPal te doneren. Gisteren werd de blokkade echter weer opgeheven. Lewman vraagt mensen dan ook weer om donaties. Vorig jaar ontving het Tor Project zo'n 67.000 dollar aan donaties via PayPal. Het geld wordt gebruikt om Tor draaiende te houden en verder te verbeteren. Naast PayPal is het ook mogelijk om Tor via donaties in Bitcoin te steunen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.