image

Web of Trust passeert 50 miljoen downloads

woensdag 31 oktober 2012, 17:10 door Redactie, 9 reacties

Een browser-uitbreiding die aangeeft of websites veilig zijn om te bezoeken, is inmiddels meer dan 50 miljoen keer gedownload. Het gaat om Web of Trust (WOT), een uitbreiding die voor Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera en Safari beschikbaar is. Gebruikers van de add-on kunnen aangeven hoe betrouwbaar een website is en zo andere gebruikers waarschuwen. Het aantal downloads verdubbelde dit jaar.

"Dat betekent dat er miljoenen mensen hun website-ervaring beoordelen en andere voor phishing, valse webwinkels en andere moderne dreigingen op het web waarschuwen. Het is een mooi voorbeeld van mensen die samenwerken om het internet veiliger te maken", zegt medeoprichter Sami Tolvanen.

Elke week geven de gebruikers 300.000 nieuwe beoordelingen, wat voor gemiddeld 2,5 miljoen waarschuwingen per dag zorgt. De informatie die WOT verzamelt wordt ook aan bedrijven verkocht.

Reacties (9)
31-10-2012, 18:28 door 0101
De informatie die WOT verzamelt wordt ook aan bedrijven verkocht.
Denk daarbij aan grootverbruikers zoals Facebook. Kleinere gebruikers kunnen de API (https://www.mywot.com/wiki/API) gratis gebruiken, tot 50.000 requests per dag.

Overigens is WOT niet per sé bedoeld om voor bijvoorbeeld malware te waarschuwen; in plaats daarvan vertelt het hoeveel vertrouwen de WOT-gemeenschap (de gebruikers) heeft in een website. Een goede of slechte WOT reputatie is geen garantie voor de betrouwbaarheid van een site; soms zitten gebruikers er naast.
31-10-2012, 18:32 door Security Scene Team
Door 0101:
De informatie die WOT verzamelt wordt ook aan bedrijven verkocht.
Denk daarbij aan grootverbruikers zoals Facebook. Kleinere gebruikers kunnen de API (https://www.mywot.com/wiki/API) gratis gebruiken, tot 50.000 requests per dag.

Overigens is WOT niet per sé bedoeld om voor bijvoorbeeld malware te waarschuwen; in plaats daarvan vertelt het hoeveel vertrouwen de WOT-gemeenschap (de gebruikers) heeft in een website. Een goede of slechte WOT reputatie is geen garantie voor de betrouwbaarheid van een site; soms zitten gebruikers er naast.

right, leuk alternatief maar niet goed genoeg. +1
31-10-2012, 20:36 door Anoniem
Een concreet voorbeeld: Er is een populaire website waar een dozijn trackers / beacons op de achtergrond actief is, en die zelfs Flash-cookies op je harde schijf opslaat. Dit alles roept "privacy nachtmerrie!". Maar NIETS daarover in de commentaren! Mensen posten dingen als "Ik hou van deze site" en "Werkt goed", en hun ratings in de privacy categorie zijn allemaal "uitstekend". Het heeft geen zin. En dit gebeurt voor veel websites!
31-10-2012, 20:44 door Anoniem
WOT is 1 grote scam!

Heb hier een tijdje geleden eens ingekeken en voor de grap een website op hun forum geplaatst.
Resultaat zonder dan ook maar enig reden zijn er daar een paar 'power users' die dan de reputatie van je website naar de haaien helpen. Dat systeem van hun klopt voor geen METER.

Ze zeggen dat hun systeem is beschermt tegen spammers en valste account, maar tegelijkertijd geven ze deze paar 'powerusers' de tools om duizenden sites per minuut de 'beoordelen'.. wat dus gewoon puur spammen is.

Deze zogenaamde power users (gold users) hebben zo ONGELOOFLIJK veel beoordelingen op hun naam dat als je uitrekent (aantal beoordelingen / aantal jaren lid) het erop neer komt dat deze mensen 24 / 7 en 7 dagen per week websites zitten te beoordelen en verder ook niet eten..

Zegt genoeg over de betrouwbaarheid van WOT niet?

Tevens kan ik me herinneren (kan ik zo snel niet terug vinden) dat iemand had achterhaald dat 1 van de ergste zogenaamde gold users die alles afkraakte zelf een crimineel was en verschillende jaren had vast gezeten (user name was iets van T2w ofzo)..

Bovendien kun je hun goedkeuring ook kopen en verkopen ze meer van hun product als site lage rating hebben.

Heel vaak komen je met tegenargument 'dat je kan zien als site rating weinig waarde heeft aan het aantal mensen dat heeft gestemd' dit is de grootste onzin aangezien bijna niemand dat opvalt in hun design aangezien dat enorm slecht is aangegeven en ook totaal geen echte aantallen kan achter halen van de stemmers.

http://complaintwire.org/complaint/d6wBAAAAAAA/wot-web-of-trust
http://www.facebook.com/Anti.W0T
http://mywot.info/
31-10-2012, 22:23 door Anoniem
Netcraft dan? http://toolbar.netcraft.com/ Kun je dan op geen enkele site- evaluerende service vertrouwen? Mij gaat het er om gedurende het aanklikken van zoekresultaten gevrijwaard te worden van drive by downloads (of hoe heet dat?) door visueel gewaarschuwd te worden voor het bezoeken van een bepaalde site.
01-11-2012, 12:10 door 0101
Door Anoniem: WOT is 1 grote scam!
Vertaling: Mijn website heeft een slechte reputatie en daarom wil ik niet dat mensen WOT gebruiken, anders komen ze daar achter

Door Anoniem: Heb hier een tijdje geleden eens ingekeken en voor de grap een website op hun forum geplaatst.
Tja, als je het niet serieus neemt kun je er maar beter ook niet aan beginnen.

Door Anoniem: Resultaat zonder dan ook maar enig reden zijn er daar een paar 'power users' die dan de reputatie van je website naar de haaien helpen. Dat systeem van hun klopt voor geen METER.
Onzin. Als WOT Platinum gebruikers een site een negatieve rating geven, staat daar voor praktisch alle topics in de Site evaluations categorie óf op de scorecard óf in het topic een reden vermeld.

Door Anoniem: Ze zeggen dat hun systeem is beschermt
En dat moet beschermd zijn.
Door Anoniem: tegen spammers en valste account[sic]
Dat is ook zo; het systeem detecteert pogingen om "vals te spelen" door snel achter elkaar ratings / posts te plaatsen. Bovendien kan de (onzichtbare) rating reliability alleen verdiend worden door over maanden / jaren sites te beoordelen en posts te plaatsen. De andere factor, die wel zichtbaar is, namelijk de activity score kan ook alleen maar verdiend door actief te zijn. Bovendien is dit logaritmisch (oftewel: hoe meer je hebt, hoe moeilijker het is om meer te verdienen), zodat het op z'n minst maanden maar vaak jaren kost om Platinum te worden.
, maar tegelijkertijd geven ze deze paar 'powerusers' de tools om duizenden sites per minuut de 'beoordelen'..
Waarschijnlijk worden hier de mensen met de Mass Rating Tool bedoeld. Dit is een bijzonder privilege, wat alleen bestaat voor Platinum gebruikers bestaat, en voor Gold gebruikers die al toegang tot de MRT hadden voordat de minimum reputatie werd verhoogd.

Misbruik hiervan wordt streng gestraft; als er wordt gemerkt dat er misbruik wordt gemaakt wordt dit privilege direct afgenomen.

Omdat oplichters aan de lopende band nieuwe domeinnamen registreren, is deze tool noodzakelijk om deze websites zo snel mogelijk een negatieve rating te geven, voordat er mensen intrappen.

Ook zijn er legitieme organisaties met een heleboel domeinen en subdomeinen; de MRT is dan nodig om deze domeinen, die allemaal aan dezelfde organisatie toebehoren, snel te kunnen beoordelen. Bijvoorbeeld Mozilla: https://www.mywot.com/forum/21694-mozilla-corporation-websites

Meer informatie over de MRT: https://www.mywot.com/wiki/Mass_rating_tool

wat dus gewoon puur spammen is.
Bovendien blijft er bij elke website die met de Mass Rating Tool beoordeeld wordt een comment achter waardoor mensen weten waarom een website beoordeeld is. Dit is verplicht. (En dus geen "spam".)

In het geval van een foute beoordeling kan een gebruiker die dit opmerkt dan contact opnemen met degene die deze beoordeling heeft geplaatst. Als dit terecht is, dan wordt in mijn ervaring deze beoordeling ook snel verwijderd.

Door Anoniem: Deze zogenaamde power users (gold users)
Nee, Platinum
hebben zo ONGELOOFLIJK veel beoordelingen op hun naam
Dat komt omdat er zo snel nieuwe scam-sites bijkomen. Zie boven.
Door Anoniem: dat als je uitrekent (aantal beoordelingen / aantal jaren lid) het erop neer komt dat deze mensen 24 / 7 en 7 dagen per week websites zitten te beoordelen en verder ook niet eten..
De MRT laat mensen maximaal 100 domeinen tegelijk beoordelen. Lange lijsten van websites van oplichters zijn niet ongewoon.

Overigens staat bij de comments de dag dat het gepost is, en of het met de MRT geplaatst is (groene cirkeltjes rechtsboven).
Door Anoniem: Zegt genoeg over de betrouwbaarheid van WOT niet?
Dit soort FUD doet al jaren de ronde.

Door Anoniem: Tevens kan ik me herinneren (kan ik zo snel niet terug vinden) dat iemand had achterhaald dat 1 van de ergste zogenaamde gold users die alles afkraakte zelf een crimineel was en verschillende jaren had vast gezeten (user name was iets van T2w ofzo)..
Laat me raden, die persoon die dat zogenaamd "achterhaalde" had zeker problemen met de reputatie van zijn website?
01-11-2012, 12:11 door 0101
Door Anoniem: Bovendien kun je hun goedkeuring ook kopen
Nonsens. https://www.mywot.com/faq/wot-trust-tools/seals#canibuyrating
Door Anoniem: en verkopen ze meer van hun product als site lage rating hebben.
Volkomen onzin. In de eerste plaats: WOT is gratis, ze verkopen het niet. In de tweede plaats: een bedrijf zoals Facebook zou nooit op WOT vertrouwen als er een heleboel inacurate ratings in het systeem zouden staan. In de derde plaats: Zie bij de vorige; je kunt alleen hun Site Seal kopen als je een hoge rating hebt.

Door Anoniem: Heel vaak komen je met tegenargument 'dat je kan zien als site rating weinig waarde heeft aan het aantal mensen dat heeft gestemd' dit is de grootste onzin aangezien bijna niemand dat opvalt in hun design aangezien dat enorm slecht is aangegeven
Oordeel zelf: http://i49.tinypic.com/etwgpg.png
Door Anoniem: en ook totaal geen echte aantallen kan achter halen van de stemmers.
Dit wordt geanonimiseerd, zodat mensen niet kunnen achterhalen wie er gestemd heeft (behalve als mensen er zelf voor kiezen om een comment achter te laten, en bij de MRT). https://www.mywot.com/wiki/Scorecard#Reputation_rating. Dit gebeurt om te voorkomen dat mensen zich onder druk gezet voelen om hun stem te wijzigen.

Door Anoniem: http://complaintwire.org/complaint/d6wBAAAAAAA/wot-web-of-trust
http://www.facebook.com/Anti.W0T
http://mywot.info/
Als het oplichterij zou zijn, zouden ze dan samenwerken met Mail.ru (http://www.mywot.com/en/blog/405-wot-deepens-cooperation-with-mailru-group), Facebook (https://www.mywot.com/en/blog/347-facebook-uses-wot-reputation-ratings-to-protect-users-from-scams-and-malware) en DuckDuckGo (https://www.mywot.com/en/blog/302-search-engine-duckduckgo-offers-users-wot-protection-against-scam-websites)?

Op de meeste van deze onzin-beweringen op die oplichterijsites staat trouwens wel een antwoord in de Wiki (https://www.mywot.com/wiki), in de FAQ (https://www.mywot.com/faq) of ergens op het forum (https://www.mywot.com/forum
01-11-2012, 23:50 door Anoniem
WOT; web of terror!

Een club fanatici die graag willen bepalen wat een ander mag zien!
20-06-2013, 20:30 door Anoniem
ik zie hoge negatieve scores terzake van websites die wetenschappelijk redelijk zijn, maar waartegen fanatici kennelijk
bijbelse of "godsdienstige"bezwaren hebben. Dit heeft met WOTrust neits van doen

Dus is WOT niet betrouwbaar;
Realist
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.