image

CEO winkelketen Target stapt op na dataroof

maandag 5 mei 2014, 16:35 door Redactie, 0 reacties

De CEO van de Amerikaanse winkelketen Target Greff Steinhafel is opgestapt nadat criminelen vorig jaar de gegevens van 40 miljoen credit- en debitcards wisten te stelen door het infecteren van de kassasystemen. Ook werden de privégegevens van 70 miljoen klanten buitgemaakt.

Aanvallers wisten toegang tot het netwerk van Target te krijgen en infecteerden de kassasystemen met malware. De malware kopieerde de inhoud van het geheugen, waarin de onversleutelde kaartgegevens zich bevonden, en stuurde die door naar de criminelen. Het zou om gigabytes aan gegevens gaan. Onlangs werd bekend dat het securitypersoneel van de winkelketen allerlei waarschuwingen over de grootschalige dataroof had genegeerd.

"Het bestuur en Gregg Steinhafel hebben besloten dat nu het juiste moment is voor nieuw leiderschap bij Target", zo laat de winkelketen in een verklaring weten. Steinhafel werkte 35 jaar voor het bedrijf, dat de één na grootste winkelketen in de VS is, achter Walmart. Volgens Target heeft Steinhafel zichzelf verantwoordelijk gehouden voor het datalek, dat het bedrijf volgens analisten mogelijk 500 miljoen dollar kan kosten. Eerder nam ook al de CIO ontslag.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.