image

IE6-bedrijven krijgen hulp met alternatieve browser

vrijdag 2 november 2012, 16:24 door Redactie, 7 reacties

Bedrijven die vanwege interne applicaties Internet Explorer 6 blijven gebruiken kunnen dankzij een nieuw product werknemers ook andere browsers laten gebruiken. Het door Browsium ontwikkelde Catalyst, waarvan de bètaversie nu beschikbaar is, geeft IT-managers de mogelijkheid om te bepalen in welke scenario's een bepaalde browser mag worden gebruikt. Zo kan men aangeven dat interne applicaties IE6 gebruiken, terwijl normaal surfen via Google Chrome of Mozilla Firefox gaat.

"Als eindgebruikers tussen legacy en moderne zakelijke applicaties switchen of consumentensites op internet bezoeken, introduceren meerdere browsers compatibiliteitsrisico's. Daarnaast kunnen oude Internet Explorer-versies op het internet de netwerkveiligheid in gevaar brengen", aldus Browsium. "De dagen dat een enkele browser de onderneming domineerde zijn voorbij", merkt CEO Matt Heller op.

Volgens de beveiliger zou niemand meer met IE6 het web op moeten gaan. In het geval bedrijven naar IE8 zijn geüpgraded, gaat het minder om veiligheid, maar vaker om comptabiliteit. Toch is IE8 al jaren oud en mist de beveiligingsmaatregelen die in IE9 en IE10 aanwezig zijn.

Reacties (7)
02-11-2012, 16:27 door Anoniem
Verantwoordelijken voor deze lock-in ontslaan en nieuwe apps (laten) ontwikkelen is de enige echte oplossing.
02-11-2012, 18:32 door Anoniem
"Bedrijven die vanwege interne applicaties Internet Explorer 6 blijven gebruiken"

Zijn die er nog steeds dan? Ik dacht dat dat nu zo langzaamaan toch wel voorbij was.
We hebben zo te zien niet meer dan 2 a 3 bezoekers per maand op de website die nog IE 6 gebruiken.

(ik tel dan alleen de echte bezoekers, dus niet de referer-spammers en mail scrapers die MSIE 6 als useragent sturen)

Default browser op een andere browser zetten en IE 6 blokkeren in de firewall, is dat niet voldoende?
03-11-2012, 12:06 door Anoniem
Denk dat je eens een goed gesprek moet hebben met de leverancier van het product wat je nog dwingt een totaal obsolete browser te moeten gebruiken.En in het vervolg bij de pakketselectie van een opvolgend product niet nogmaals in dezelfde valkuil stappen natuurlijk.

Dit blijft een hekel punt bij webapplicaties; je wilt eigenlijk altijd z.s.m. naar de laatste browserversie omwille van veiligheid, maar als de leverancier de veranderingen niet kan bijbenen *waarschijnlijk in de eerste instantie omdat z'n product zwaar leunt om brak geïmplementeerde "standaarden"* heb je dus een leuke uitdaging.

Ik dacht dat we ondertussen na al die jaren wel wat ervaring hadden opgedaan met webapplicaties, maar blijkbaar is er toch een gat in de markt voor dit bedrijf om op in te springen. De aanpak van deze software vind ik overigens wat dubieus. Want in plaats van verschillende versies van dezelfde browser, maakt men de keuze uit verschillende browsers. Dat is voor het vergemakkelijken van beheer weer echt een crime, waarmee je potentieel juist weer veel meer security problemen om je hals haalt.
03-11-2012, 17:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-11-2012, 19:55 door Anoniem
Was IE6 niet de laatste browser die Microsoft ging uitbrengen ?

Net zoals 640 KB RAM voldoende ging zijn.
05-11-2012, 09:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-11-2012, 10:39 door Anoniem
Door Erwin Blonk:
Door Anoniem: Net zoals 640 KB RAM voldoende ging zijn.
Ik heb nog steeds geen betrouwbare bron voor die quote gezien.
wikiquote is het met u eens; http://en.wikiquote.org/wiki/Bill_Gates
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.