image

Mannen krijgen celstraf wegens drugsverkoop via internet

vrijdag 9 mei 2014, 09:46 door Redactie, 0 reacties

De rechtbank van Rotterdam heeft gisteren twee mannen veroordeeld tot celstraffen van 4 en 5 jaar wegens de verkoop van drugs via internet, zo laat het OM weten. De mannen uit Zetten en Arnhem boden onder de naam XTC Express allerlei synthetische drugs aan via de online marktplaats Silk Road.

Deze website werd eind vorig jaar door de FBI van internet gehaald. De twee Nederlanders werden een week na de arrestatie van het vermeende meesterbrein achter Silk Road opgepakt. Volgens het OM boden de verdachten op de marktplaats 10 XTC-pillen aan met daarin gestempeld een doodshoofd voor 1,58 bitcoins, een bedrag dat destijds overeenkwam met 156 euro. De drugs zouden worden verzonden uit Duitsland.

De rechtbank oordeelde dat de verdachten met hun handel enkel oog hebben gehad voor eigen financieel gewin en dat zij hun klanten "willens en wetens hebben blootgesteld aan zeer ernstige gezondheidsrisico's met mogelijke dodelijke afloop''. De rechters namen het de mannen extra kwalijk dat zij via de XTC Express onder de naam Skull pillen verkochten met een levensgevaarlijk hoge concentratie van de drug MDMA.

Het Landelijk Parket heeft nog beslag liggen op een geldbedrag van ruim 100.000 euro, meer dan 325 bitcoins, een luxe personenauto en een duur horloge van de verdachten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.