image

Gezondheids- en fitness-apps slecht voor privacy

zondag 11 mei 2014, 12:14 door Redactie, 9 reacties

Gezondheids- en fitness-apps mogen dan misschien helpen bij het verbranden van calorieën, ook de privacy valt er vanaf. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). De 12 apps die werden onderzocht bleken de gegevens van gebruikers met 76 andere partijen te delen.

Eén van de apps deelde informatie over het toestel zoals model, schermresolutie en taalinstellinge, verschillende identifiers zoals het UDID en informatie over dieet en oefeningen met 18 verschillende entiteiten. In een aantal gevallen werden ook e-mailadressen en namen doorgegeven. De FTC wil echter niet zeggen om welke apps het gaat.

Veertien 'third parties' bleken gebruikersnamen, namen en e-mailadressen uit de apps te verzamelen, terwijl 22 third party-bedrijven informatie over oefeningen, maaltijd- en dieetgegevens, zoekopdrachten over symptomen, postcodes, geolocatie en geslacht verzamelde. Volgens de FTC kan het gevolgen voor de privacy van gebruikers hebben als dit soort informatie wordt verzameld en herleidbaar is naar een persoon.

Reacties (9)
11-05-2014, 12:33 door Anoniem
Ik ben benieuwd naar de reacties wanneer de stap wordt gezet naar "dynamisch prijzen": hogere prijzen voor wie wanhopig is over haar gewicht, voor wie een dure telefoon heeft of andere dure dingen blijkt te hebben gekocht - en wat de marketeers nog verder weten te verzinnen. "Ja, kom maar op met je data, dan gaan we je helpen" - van de wal in de sloot, net als die bankadviseurs je zo lekker aan een tophypotheek hebben "geholpen".
11-05-2014, 12:55 door Anoniem
Goed dat ik niet Zo'n apparaat gebruik.
Als ik wil gaan sporten doe ik dat wel bij de sportschool waar ik lid ben.
11-05-2014, 12:59 door Anoniem
Door Anoniem: Goed dat ik niet Zo'n apparaat gebruik.
Als ik wil gaan sporten doe ik dat wel bij de sportschool waar ik lid ben.
Die mogen hun klantenbestand ook gewoon verkopen hoor.
11-05-2014, 17:45 door Anoniem
Waarmee (helaas) bevestigd is dat dit soort apps geen haar beter zijn dan alle andere apps.
If the service is free, you are the product.
11-05-2014, 21:36 door steve sh1t
Fitness an sich is net zo'n grote scam als deze app is.

En sowieso: als je nog energie over hebt om op een beeldscherm te kijken, werk je niet hard genoeg.
11-05-2014, 22:59 door Anoniem
Het is normaal wanneer je je elke dag tenminste een half uur in het zweet werkt. Het is niet normaal wanneer je de energie die je verbruikt ook nog eens moet betalen... Beter doe je iets dat je wat oplevert, zoals hout hakken en zagen :)
http://nl.tinypic.com/r/veacf7/8
12-05-2014, 07:44 door Anoniem
Apps zijn slecht voor de privacy.
12-05-2014, 08:32 door Anoniem
Ja, welke dombo gebruikt dan zijn eigen naam voor dit soort troep? Gewoon fake id's en via een dichtgetimmerde telefoon gebruiken zodat al die appjes niet bij de contact personen kunnen. Privacy en persoonlijke veiligheid moet je ook zelf wat aan doen hé?
12-05-2014, 19:07 door Anoniem
Door Anoniem: Ja, welke dombo gebruikt dan zijn eigen naam voor dit soort troep? Gewoon fake id's en via een dichtgetimmerde telefoon gebruiken zodat al die appjes niet bij de contact personen kunnen. Privacy en persoonlijke veiligheid moet je ook zelf wat aan doen hé?
"
Een "dichtgetimmerde" telefoon? Hoe ziet zoiets er uit?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.