image

Van hacking beschuldigde sysadmin plaatste alleen tweets

maandag 12 mei 2014, 09:53 door Redactie, 1 reacties

Een voormalige systeembeheerder van de Amerikaanse marine die van hacking wordt beschuldigd plaatste naar eigen zeggen alleen maar berichten op Twitter waarin naar gestolen informatie werd gelinkt. Ook ziet de 27-jarige Nicholas Paul Knight zich niet als de leider van een criminele organisatie.

Dat doet de Amerikaanse openbaar aanklager wel. Knight zou samen met anderen op de systemen van meer dan 30 organisaties hebben ingebroken om persoonlijke informatie te stelen, waaronder die van de marine. Er werd onder andere bij verschillende universiteiten, het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security en de Wereld Gezondheidsorganisatie ingebroken.

Systeembeheerder

Op het moment dat de aanvallen werden uitgevoerd was Knight systeembeheerder bij de kernreactorafdeling van het Amerikaanse vliegdekschip Harry S. Truman. Knight zou tevens de leider van de groep Team Digi7al zijn. De gegevens die de groep bij hun aanvallen buitmaakte werden door Knight op het Twitteraccount van Team Digi7al geplaatst.

"We waren gewoon een domme groep die domme dingen deed", zegt Knight tegenover ABC News. "Eigenlijk zit ik nu in de problemen omdat ik al die dingen op Twitter plaatste. Hoewel veel mensen zeggen dat ik de leider van een soort criminele organisatie was die het op mensen had voorzien, is dat gewoon niet waar."

Knight ontkent dat de groep politiek gemotiveerd was. Ook één van de andere leden laat weten dat de groep het vooral voor de "lol" deed. De systeembeheerder zegt wel zijn verantwoordelijkheid te willen nemen en werkte na de huiszoeking in zijn woning samen met de autoriteiten. Hij werd dan ook niet gearresteerd. "Ik heb iets doms gedaan en ben bereid om de gevolgen onder ogen te zien."

Reacties (1)
12-05-2014, 14:38 door Anoniem
De definitie in de Amerikaanse wet is zo vaag dat dit er vast ook nog wel onder te schuiven is. Alweer een goede reden om niet alles maar "hacking" te noemen. Zeker niet in de wetten waarmee er zeer reele consequenties aan dus de meest vaagomschreven mischienweleventueelwellichtniethelemaalkoshere handelingen worden gehangen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.