image

Sysadmin Amerikaanse marine aangeklaagd wegens hacking

woensdag 7 mei 2014, 12:05 door Redactie, 1 reacties

Een voormalige systeembeheerder van de Amerikaanse marine is door de autoriteiten wegens hacking aangeklaagd. De 27-jarige Nicholas Paul Knight zou op de systemen van meer dan 30 organisaties hebben ingebroken om persoonlijke informatie te stelen, waaronder die van de marine.

Ook bij verschillende universiteiten, het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security en de Wereld Gezondheidsorganisatie werd ingebroken. Op het moment dat de aanvallen werden uitgevoerd was Knight systeembeheerder bij de kernreactorafdeling van het Amerikaanse vliegdekschip Harry S. Truman.

Samen met de 20-jarige Daniel Trenton Krueger, die ook wegens hacking werd aangeklaagd, en verschillende anderen vormde Knight de groep Team Digi7al. De gegevens die de groep bij hun aanvallen buitmaakte werden op het Twitteraccount van Team Digi7al geplaatst.

Aanval

In juni 2012 ontdekt de Naval Criminal Investigative Service (NCIS) een aanval op de Smart Web Move (SWM) database van de marine. De marine gebruikte SWM om legerpersoneel over te plaatsen. De database bevatte de persoonlijke gegevens, waaronder Social Security nummers, namen, geboortedatum, van zo'n 220.000 militairen. Hoewel de aanvallers alleen via hun alias bekend stonden, wist het NCIS samen met onderzoekers van de Defense Criminal Investigative Service (DCIS) vast te stellen dat Knight en Krueger de vermeende aanvallers waren.

Knight was daarbij de leider van de groep, terwijl Krueger het technische hackingwerk verrichtte. Naar eigen zeggen uit verveling. Beide mannen kunnen tot een gevangenisstraf van vijf jaar, een boete van 250.000 dollar en het betalen van een schadevergoeding worden veroordeeld. Wanneer de twee moeten voorkomen is nog niet bekend.

Reacties (1)
07-05-2014, 14:06 door Anoniem
De beste man kan nooit kwaad in de zin gehad hebben. Per definitie onmogelijk. Bij de marine dragen ze witte hoedjes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.