image

Twitteraccounts Wall Street Journal gekaapt

woensdag 7 mei 2014, 11:24 door Redactie, 0 reacties

Het Syrian Electronic Army heeft gisteren verschillende Twitteraccounts van de Wall Street Journal gekaapt. Via de gekaapte accounts werd een foto verspreid van een kakkerlak, met daarop het hoofd van de Amerikaanse beveiligingsexpert Ira Winkler, die vaak in de media reacties op aanvallen geeft.

Tijdens de RSA-conferentie in februari van dit jaar gaf Winkler een presentatie over het Syrian Electronic Army (SEA), waarbij een aantal vermeende leden werden genoemd. "Deze mensen zijn op het moment een soort van kakkerlakken van het internet", liet Winkler weten. Via de gekaapte Wall Street Journal-accounts gaf de groep antwoord en noemde Winkler de kakkerlak van het internet.

Winkler laat tegenover CNN weten dat de nieuwste aanval wederom aantoont dat het SEA niet erg getalenteerd is en vooral voor de eenvoudige doelwitten gaat. Hoe de aanvallers de accounts wisten over te nemen is nog niet bekendgemaakt. Het SEA wist de afgelopen maanden en ook vorig jaar van allerlei nieuwsorganisaties de Twitteraccounts te kapen, vaak via social engineering en het versturen van phishingmails.

Onder andere Skype, Microsoft, CNN, aanbevelingsdienst Outbrain, hostingprovider Melbourne IT, chatdienst Viber, de Britse krant The Guardian, mediabedrijf Thomson Reuters, satirische website The Onion en zakenblad Forbes werden succesvol aangevallen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.