Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Firefox in 2 gebruikersaccounts?

12-05-2014, 20:45 door ab2604, 3 reacties
Ik heb Firefox geinstaleerd in mijn standaard Windows gebruikersaccount met beperkte rechten.

Soms echter opent een bepaald programma Firefox en dan en zijn al mijn eigen instellingen verdwenen en zie ik eigenlijk een Firefox met de default instellingen terug.

Vandaag kwam ik er achter dat Firefox zowel in mijn standaard account als in mijn admin account is geinstaleerd en dat de versie in mijn admin account in de default instellingen staat.

Is dit normaal? Dat Firefox in beide gebruikersaccounts wordt geinstaleerd? Is het ook mogelijk Firefox alleen in mijn standaard account te installeren?

Voor de duidelijheid: wanneer ik dus werk in mijn standaard account dan komt het wel eens voor dat een bepaald programma (welke een browser nodig heeft voor bijvoorbeeld het weergeven van help pages e.d.) Firefox opent met de default instellingen. Ik ga er nu van uit dat dit de Firefox versie is die onder het admin account draait?
Reacties (3)
12-05-2014, 21:15 door Anoniem
Firefox installeren en de instellingen van Firefox aanmaken/opslaan (een profiel heet dat) zijn 2 verschillende dingen.

Het is normaal dat Firefox voor ieder account eigen instellingen heeft ja. Dat is trouwens voor de andere browsers
ook zo.

Je kunt Firefox opstarten met een command line optie -P om de profile manager te openen en te zien welke profielen
er zijn.
12-05-2014, 21:30 door Anoniem
Welke programma's draai jij dan wel allemaal als admin?
13-05-2014, 09:19 door Mysterio
Soms echter opent een bepaald programma Firefox en dan en zijn al mijn eigen instellingen verdwenen en zie ik eigenlijk een Firefox met de default instellingen terug.
Deze opmerking vraagt natuurlijk om toelichting. Welk programma opent Firefox met verhoogde rechten? Dat ondermijnt namelijk nogal je beveiliging.

Om een programma te installeren heb je (tijdelijk) installatie rechten nodig. Als je dus Firefox installeert onder of met je Admin account, dan kun je er voor kiezen om het beschikbaar te stellen voor andere gebruikers, maar is het sowieso beschikbaar voor het account waar je het onder hebt geïnstalleerd. Meerdere profielen heb je dus al snel. Kijk eens even hier: https://support.mozilla.org/nl/questions/732034
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.