image

Google Apps helpt overheid met WOB-verzoeken

vrijdag 9 november 2012, 12:01 door Redactie, 3 reacties

Google heeft een nieuw product voor Google Apps voor Overheden gelanceerd, waardoor die zich eenvoudiger aan compliance-regels kunnen houden. Google Apps Vault is een uitbreiding voor Google Apps waarmee belangrijke informatie kan worden opgeslagen en gearchiveerd. "Het biedt de mogelijkheid om snel informatie te doorzoeken, identificeren, bewaren en exporteren als antwoord op geschillen, onderzoek, compliance audits en WOB-verzoeken", aldus Google.

Vault, wat gebouwd is op dezelfde infrastructuur als Google Apps, zou het eenvoudiger voor organisaties moeten maken om hun gegevens te beheren en zo kosten te besparen in het geval van een juridisch conflict. De dienst is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Reacties (3)
09-11-2012, 14:10 door spatieman
en niet vergeten.
handig ook voor de NSA en de andere US boefjes die graag willen graaien.
10-11-2012, 08:20 door Anoniem
Wel makkelijk. Geen WOB meer nodig. Bij Google ligt alles op straat. In ieder geval op de Amerikaanse straat.
13-11-2012, 10:20 door Joep Lunaar
Even iets genuanceerder: een dienst die op basis van een beleid voor verschillende documenten een bewaar- en ontsluitingsregime biedt, is een zeer zinnige en niet alleen voor overheden. Een ieder die documenten heeft waar op grond van wettelijke bepalingen eisen worden gesteld aan de bewaartermijn, beschikbaarheid, maar ook afscherming, kan baat hebben bij zo'n dienst, zeker wanneer die dienst gunstig is geprijsd.
Natuurlijk kan in sommige gevallen Google ongeschikt worden geacht. Met name lijken opsporing en strafvordelijke gegevens ongeschikt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.