image

Microsoft schrijft boek over beveiligen Server 2012

vrijdag 9 november 2012, 13:07 door Redactie, 3 reacties

Verschillende werknemers van Microsoft leggen de laatste hand aan een boek dat systeembeheerders uitlegt hoe ze Windows Server 2012 installaties moeten beveiligen. 'Windows Server 2012 Security from End to Edge and Beyond' is geschreven door Thomas Shinder, Yuri Diogenes en Debra Littlejohn Shinder, met een voorwoord van Tim Rains, directeur Trustworthy Computing.

De 'End' in de titel slaat op de endpoint, een client-apparaat dat met server-gebaseerde applicaties en diensten en de server zelf verbinding maakt. De 'Egde' is de rand van het netwerk, een firewall of remote access server. 'Beyond' slaat op de cloud, zo verklaart Shinder de titel.

In 15 hoofdstukken komen het plannen van de serverrol, het uitrollen van Directory Services, patchmanagement, virtualisatie, het verhelpen van kwetsbaarheden in applicatie en netwerk en cloud security aan bod. Het boek staat volgens Shinder voor december of januari gepland.

Reacties (3)
09-11-2012, 14:28 door Anoniem
In het land der blinden.... , worden boeken geschreven ?! ;)
12-11-2012, 15:04 door Anoniem
Fijn dat MS een boek laat schrijven hoe Server 2012 dicht te timmeren, maar daar houdt het natuurlijk niet op.. in de meeste gevallen komt er nog een (MS) applicatie bovenop te draaien die vervolgens vereist dat zowat alle poorten wagenwijd open moeten. Ik voel een beetje de zin "verder in deze reeks verschenen.." opkomen.
13-11-2012, 14:06 door Anoniem
goed begin voor stukje bewustwording.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.