image

Ex-franchisenemer kraakte kassasystemen Subway

donderdag 15 mei 2014, 11:03 door Redactie, 1 reacties

Een voormalige Amerikaanse franchisenemer van de fastfoodketen Subway heeft bekend op de kassasystemen van het bedrijf te hebben ingebroken, waarbij voor meer dan 40.000 dollar aan cadeaubonnen werd gestolen.

De 46-jarige Shahin Abdollahi, alias Sean Holdt, werkte van 2005 tot 2008 voor Subway als franchisenemer. Vervolgens startte hij een bedrijf genaamd 'POS Doctor', dat point-of-sale kassasystemen bij Subway-restaurants installeerde. Via de kassasystemen kunnen winkels de aankopen van klanten beheren. Begin 2011 besloot Abdollahi samen met een handlanger om op de kassasystemen van verschillende Subway-restaurants in te breken.

Dit deden de twee mannen via een remote desktopapplicatie die Abdollahi zelf op de kassasystemen had geïnstalleerd. In totaal werden 13 kassasystemen op deze manier benaderd. Zodra Abdollahi toegang tot het kassasysteem had werd er geld aan bestaande Subway-cadeaubonnen toegevoegd. In totaal ging het om een bedrag van meer dan 40.000 dollar. De frauduleus opgewaardeerde cadeaubonnen werden vervolgens op online marktplaatsen zoals eBay en Craigslist verkocht.

Reacties (1)
15-05-2014, 12:30 door Anoniem
De installateur die een achterdeurtje inbouwt. Slinks. Niet hoogtechnologisch, en ook niet erg slim, want je komt gauw in beeld bij het spoor terugvolgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.