image

Winkelketens VS gaan informatie over cyberdreigingen delen

donderdag 15 mei 2014, 11:32 door Redactie, 1 reacties

Amerikaanse winkelketens zoals Nike, Target, Safeway, Walgreen en anderen zijn een speciaal centrum gestart om informatie over cyberdreigingen te delen. Het gaat dan om informatie over real-time dreigingen, zoals nieuwe malware, potentiële softwarelekken en forumactiviteiten van cybercriminelen.

Aan de hand van deze informatie worden adviezen opgesteld waar winkels naar kunnen handelen. Via het Retail Cyber Intelligence Sharing Center (R-CISC) delen de winkels data onderling en met publieke en private partijen, zoals de Secret Service, FBI en het Ministerie van Homeland Security, maar ook verschillende Amerikaanse beveiligingsbedrijven. Het R-CISC zal winkels tevens training en onderwijs bieden om systemen tegen aanvallen en dreigingen te beschermen.

Als laatste is er ook nog een onderzoeksrol voor het centrum weggelegd, zoals het onderzoeken van opkomende technologieën en toekomstige dreigingen. De oprichting van het centrum volgt op een periode waarbij criminelen bij verschillende grote winkelketens, zoals Target en Neiman Marcus, wisten in te breken en daarbij de gegevens van miljoenen klanten en creditcards wisten buit te maken.

Reacties (1)
17-05-2014, 18:47 door VeiligDigitaalOndernemen
Smart thinking;-)) Cyber kun je alleen maar samen oplossen. Een grid van beveiliging werkt beter dan allemaal een eigen beveiliging. Stel je voor dat de overheid dat eens zou doen..... revolutionair .....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.