image

'Kwart werkgevers VS verplicht BYOD-toestel'

vrijdag 16 mei 2014, 11:59 door Redactie, 7 reacties

Het gebruik van eigen persoonlijke apparatuur voor werkgerelateerde activiteiten wordt bij steeds meer bedrijven in de VS gemeengoed, zo meldt marktvorser Gartner. Het bedrijf interviewde 995 werknemers die privéapparatuur voor werkdoeleinden gebruiken, ook bekend als Bring Your Own Device (BYOD).

26% van de respondenten liet weten dat hun werkgever het gebruik van BYOD-toestellen verplicht en 15% had een aparte BYOD-overeenkomst getekend. Bij de resterende 59% was het gebruik van BYOD-apparatuur niet bij de werkgever bekend of was er niets formeel geregeld. Bijna de helft van respondenten was dagelijks meer dan een uur op de eigen apparatuur voor de zaak bezig.

Volgens Gartner is het belangrijk dat bedrijven het personeel wijzen op de gevolgen als ze privéapparatuur op deze manier gebruiken. Uit het onderzoek kwam namelijk naar voren dat een kwart van de BYOD-gebruikers met een veiligheidsincident te maken had gekregen, maar dat slechts 27% van deze groep dit aan de werkgever meldde.

Reacties (7)
16-05-2014, 13:22 door Anoniem
Afgelopen 10 jaar heb ik hier in Nederland, de UK en Zweden ook altijd BYOWS gehad..
Zo nieuw en vreemd is het niet..
Het bedrijfsrisico vind ik ook bij de opdrachtgever liggen.
Die had namelijk ook een werkplek kunnen regelen...
Maar dat kost geld, moet onderhouden worden en kan in 9 van de 10 gevallen niet wat nodig is om de taken uit te voeren.
(en in de 10 geval wel maar dan zo traag dat het werk 7x zo langzaam uitgevoerd wordt.
16-05-2014, 13:46 door spatieman
lekker, eigen laptop moeten gebruiken voor jebaas, en thuis kan je geen hol doen met je laptop omdat die evt gelinkt is met het bedrijfs domein.
16-05-2014, 16:16 door Anoniem
Door spatieman: lekker, eigen laptop moeten gebruiken voor jebaas, en thuis kan je geen hol doen met je laptop omdat die evt gelinkt is met het bedrijfs domein.
Want VPN verbindingen kan je niet sluiten.
16-05-2014, 16:50 door Anoniem
Door spatieman: lekker, eigen laptop moeten gebruiken voor jebaas, en thuis kan je geen hol doen met je laptop omdat die evt gelinkt is met het bedrijfs domein.

waarom zou die gelinked moeten zijn met het bedrijfsdomein?
bovendien, al zou het moeten, draai je toch een virtuele machine?
16-05-2014, 16:59 door Whacko
Door spatieman: lekker, eigen laptop moeten gebruiken voor jebaas, en thuis kan je geen hol doen met je laptop omdat die evt gelinkt is met het bedrijfs domein.

Het minste wat je als werkgeven dan kan regelen lijkt me een VPN verbinding, dan hoef je daar geen last van te hebben.
16-05-2014, 21:19 door Anoniem
Ik heb het bij ICTU (onderdeell van Min. BZK) ook gehad. Geen werkplek, geen computer. Minimaal 4x daags wisselen van plek en alle overheids bestanden op je eigen laptop. Bedrijfsgeheim? De data heb ik gewoon in de grijze kliko gegooid. Niet mijn probleem. Om te kunnen samenwerken werd er ook veel gebruik gemaakt van Google Drive.
18-05-2014, 11:00 door Anoniem - Bijgewerkt: 18-05-2014, 11:20
Door Anoniem:[/] De data heb ik gewoon in de grijze kliko gegooid.
Ik moet hier toch even tegen op treden. Papier gaat in de papier bak. En apparaten als computers lever je in. Pfff in de kliko.

BYOD waarom? Ik heb helemaal geen zin om mijn prive laptop voor werk te gebruiken. Wordt ik zeker verplicht bepaalde software te gebruiken. Ik heb thuis mijn eigen systeem en doe daar mijn eigen dingen op met mijn gekozen software. Neem aan dat een BYOD geen linux mag draaien op dst de ict afdeling hier niet mee om kan gaan. Heb nu thuis een werk laptop, volgens de regels mag ik die ook prive gebruiken. Heb daar geen enkele behoefte aan. Mocht ooit een BYOD moeten gebruiken loop ik wel ff naar de HEMA en koop een schrijfblok en pen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.