image

België controleert alle overheidsdiensten op malware

vrijdag 16 mei 2014, 11:31 door Redactie, 0 reacties

De Belgische regering heeft de opdracht gegeven om alle overheidsdiensten op de aanwezigheid van malware te controleren, zo laten de Belgische kranten De Tijd en L'Echo vandaag weten. Reden is de infectie van computers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken met de Snake-rootkit.

Deze malware werd gebruikt om in ieder geval een vertrouwelijke dossier over de Oekraine te stelen. De Belgische inlichtingendiensten werden door de CIA over de aanwezigheid van de rootkit getipt. Ook nu heeft de CIA aangeboden om bij de malwarespeurtocht mee te helpen, maar op dat verzoek is niet ingegaan. Verder zullen er ook geen beveiligingsbedrijven worden ingeschakeld.

Volgens de De Standaard zou een taskforce van experts nog steeds bezig zijn om de Snake-rootkit op de computers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te verwijderen. Vanwege de infectie werd besloten om de computers van het internet af te sluiten, wat bij de verwijdering moest helpen en ook zou voorkomen dat er meer informatie lekte, maar een dag later werden de machines weer aangesloten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.