image

FBI bereidt grote actie tegen cybercriminelen voor

vrijdag 16 mei 2014, 11:12 door Redactie, 3 reacties

De FBI zou een grote actie tegen cybercriminelen voorbereiden en verwacht de komende weken huiszoekingen, aanklachten en meerdere arrestaties aan te kunnen kondigen. Dat liet de FBI afgelopen woensdag tijdens de Reuters Cybersecurity Summit in Washington weten.

"Er is een verandering van filosofie. Als je Amerikanen aanvalt zullen we je aansprakelijk houden", zegt Robert Anderson van de FBI. "Als we je kunnen pakken, zullen we je pakken." Volgens Anderson zal de FBI een meer offensieve aanpak van cybercrime laten zien. Anderson nam in maart het cyberprogramma van de FBI over.

Zo zullen er onder andere vermeende cybercriminelen worden aangeklaagd in landen waarvan bekend is dat ze geen onderdanen aan de VS uitleveren. In het verleden werd dit niet door de FBI gedaan, om zo deze landen waar de cybercriminelen zich bevonden niet in verlegenheid te brengen. "Er zijn veel landen die niet uitleveren. Dat zal ons er echter niet van weerhouden om een aanklacht tegen deze personen in te dienen en dit openbaar te maken."

Reacties (3)
16-05-2014, 11:19 door Anoniem
"Er zijn veel landen die niet uitleveren''

Waaronder de ''U Naait Ons Steeds''
16-05-2014, 12:26 door Anoniem
Gevalletje huid verkopen voordat deze geschoten is?
Of gaan ze IP-bewijs aanleveren doordat lokale ISP's 'doorgelicht' zijn?

Prima plan hoor, maar ik ga wel lachen als US-onderdanen (inclusief politici) niet meer naar het buitenland kunnen door dit soort praktijken.
16-05-2014, 13:32 door Anoniem
"Er is een verandering van filosofie. Als je Amerikanen aanvalt zullen we je aansprakelijk houden"
Dus, de Amerikaanse wet geldt overal op de hele wereld zolang er maar een Amerikaan bij betrokken is?

Wat leuk dat deze Nationale dienst ineens Internationaal hun Nationale wetten op mag leggen. Filosofisch gezien.

"Als we je kunnen pakken, zullen we je pakken."
Zoals we gezien hebben, probeerden ze je daarvoor op hun grondgebied te lokken. Mischien dat ze van de CIA geleerd hebben om dat ook nog maar een beetje op te rekken. Diezelfde CIA die het niet zo nauw nam met ook echt precies door hun verdachte mensen op te pakken. En ach, de CIA had ook nog wat geheime gevangenissen over, dus....

Wordt nog leuk op de wereld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.