image

Cybercrimineel krijgt 20 jaar wegens handel in gestolen data

vrijdag 16 mei 2014, 14:36 door Redactie, 0 reacties

Een 22-jarige Amerikaan die samen met tientallen andere personen een online marktplaats beheerde waar op grote schaal gestolen creditcard- en persoonsgegevens werden verhandeld is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. Ook moet hij een schadevergoeding van 20 miljoen dollar betalen.

Het gaat om David Ray Camez, ook bekend als "Bad Man" en "doctorsex". Camez maakte onderdeel uit van Carders.su, een website waar cybercriminelen gestolen data konden kopen en verkopen. Op het hoogtepunt had het in de voormalige Sovjet-Unie gehoste forum meer dan 5500 gebruikers. De beheerders achter de website hadden allemaal verschillende taken. Zo waren er forumbeheerders, reviewers die producten, diensten en gestolen goederen testten en leveranciers die producten adverteerden en verkochten.

In 2009 en 2010 had Camez contact met een undercoveragent van het Amerikaanse Homeland Security Investigations (HSI) en kocht via deze agent verschillende valse rijbewijzen. Ook werd een pakket onderschept dat vanuit Pakistan naar Camez was gestuurd en vervalste creditcards en cadeaubonnen bevatte. Tijdens een huiszoeking in de woning van Camez troffen agenten allerlei vervalste creditcards aan, alsmede apparatuur om valse creditcards, Amerikaanse dollarbiljetten en identiteitsdocumenten te fabriceren.

Op de computer van Camez werd daarnaast ook nog software ontdekt om gestolen gegevens op valse creditcards te plaatsen. In de zaak tegen de organisatie achter Carders.su werden in totaal 55 mensen aangeklaagd. 21 daarvan hebben inmiddels schuld bekend, waarvan er twee in juni voor de rechter moeten komen. De rest is voortvluchtig.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.