image

Virus steelt patiëntgegevens bij gezondheidscentrum VS

vrijdag 16 mei 2014, 14:03 door Redactie, 0 reacties

Het gezondheidscentrum van een Amerikaanse universiteit heeft studenten gewaarschuwd dat hun privégegevens en medische informatie zijn gestolen nadat drie computers met een virus besmet waren geraakt. Volgens de Universiteit van Californië was er op de computers een keylogger actief.

Deze keylogger stuurde van 14 februari tot 27 maart van dit jaar allerlei ingevoerde gegevens door. Het gaat dan om medische informatie, zoals verzekeringsnummer, diagnose, medische codes, studenten-ID, postadres, telefoonnummer, het voor de afgenomen diensten betaalde bedrag en banknaam, van studenten die zich lieten behandelen. Volgens de universiteit zijn er geen aanwijzingen dat de gegevens voor frauduleuze doeleinden zijn gebruikt.

Na ontdekking van het virus werden alle geïnfecteerde machines meteen van het internet afgesloten. Verder werd er een onderzoek ingesteld of ook andere delen van het netwerk geïnfecteerd waren geraakt, wat niet zo bleek te zijn. De universiteit heeft daarnaast opsporingsdiensten over het incident ingelicht. In een verklaring die naar studenten werd gestuurd zegt de universiteit dat het de infecties betreurt en maatregelen heeft genomen om herhaling te voorkomen. Details worden echter niet gegeven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.