image

F-Secure onthult software voor veilig internetbankieren

dinsdag 13 november 2012, 13:17 door Redactie, 3 reacties

Het Finse anti-virusbedrijf F-Secure heeft een nieuw programma ontwikkeld om veilig te kunnen internetbankieren. Banking Protection is onderdeel van de internet security suite van de virusbestrijder en moet de internetbankierensessie beschermen. Het zou om een extra laag gaan die aan de sessie wordt toegevoegd. Deze laag blokkeert verbindingen die de veiligheid van de sessie kunnen compromitteren.

Update
Gebruikers hoeven geen aparte software te installeren, aangezien het programma een integraal onderdeel van de virusscanner wordt. Daarnaast worden de meest gebruikte browsers ondersteund. Volgens F-Secure is de maatregel zo veilig dat gebruikers 'volledig' tegen aanvallen door Trojaanse paarden zijn beschermd.

De update met Banking Protection wordt in het eerste kwartaal van 2013 onder gebruikers van de internet security suite uitgerold, maar is nu ook al handmatig te downloaden. Eerder kwam anti-virusbedrijf G Data al met een soortgelijke maatregel, genaamd BankGuard.

Reacties (3)
13-11-2012, 15:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-11-2012, 15:43 door Anoniem
Mmmm, technisch gezien dus niet mallware die je transacties zou kunnen onderscheppen maar een AV-pakket dat het doet met op het eerste gezicht het doel deze te isoleren. Er zit een bepaalde vooruitgang in; maar of dit nu helemaal ideaal is...?

En wat als er mallware komt welke deze module gaat misbruiken? Dan werkt deze als een soort van universele plugin waar de mallware bank-onafhankelijk op rooftocht kan?
13-11-2012, 16:23 door RichieB
Als je bij Kaspersky zelf in moet vullen welke sites je wilt beschermen is dat dus *niet* hetzelfde. Bij G Data houdt Bank Guard je browserproces in de gaten en slaat alarm als er hooks worden gezet. Dat is dus een algemene bescherming die voor alle sites geldt. Hoe F-Secure het doet wordt me niet duidelijk uit de marketingtaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.