image

'Veel Blackshades-slachtoffers in Nederland'

dinsdag 20 mei 2014, 11:19 door Redactie, 2 reacties

De Blackshades-malware waar vorige week door de FBI en Europese opsporingsdiensten werd opgetreden heeft naar verhouding veel slachtoffers in Nederland gemaakt. Volgens anti-virusbedrijf Symantec staat Nederland in de Top 3 van landen met de meeste Blackshades-infecties.

Blackshades is een Remote Access Trojan (RAT) die gebruikers volledige controle over de computer van hun slachtoffer geeft. Vorige week vonden er in verschillende landen meer dan 350 huiszoekingen plaats bij gebruikers van de malware. Volgens de FBI zouden wereldwijd meer dan 500.000 computers met Blackshades zijn besmet. Symantec stelt dat het om veel minder infecties gaat, waarbij het aantal met Blackshades besmette computers de afgelopen maanden al aan het afnemen was.

Ondanks de afname zouden de meeste infecties in de Verenigde Staten (37%), Duitsland (13%), Nederland (9%) en Groot-Brittannië (9%) hebben plaatsgevonden. Het waren echter aanvallen tegen Franstalige bedrijven en politieke activisten in Syrië en Libië waardoor Blackshades uitgebreid in het nieuws kwam.

Image

Reacties (2)
20-05-2014, 12:46 door Anoniem
Hoe komt het dat Blackshades ineens zo bekend is? Er zijn genoeg alternatieve tools die hetzelfde kunnen, maar hier wordt niet zo'n media stunt van gemaakt.
20-05-2014, 14:53 door Anoniem
Als ik me niet vergis is de sourcecode van Blackshades in het verleden weleens gelekt. Dit zal de 'investering' die nodig is om dit pakket in gebruik te nemen vast ten goede komen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.