image

Britten maakten 200.000 wachtwoorden buit via Blackshades

dinsdag 20 mei 2014, 12:11 door Redactie, 0 reacties

In Groot-Brittannië zijn 17 mensen opgepakt die de Blackshades-malware gebruikten om internetgebruikers te bespioneren en hun gegevens te stelen. De operatie tegen de malware-gebruikers was onderdeel van een internationale operatie, waarbij in totaal 97 mensen werden aangehouden.

De 17 aangehouden Britten, allemaal mannen, zouden volgens politieonderzoekers meer dan 200.000 gebruikersnamen en wachtwoorden van hun slachtoffers hebben buitgemaakt. Eenmaal actief op de computer was het kinderspel om via Blackshades aanwezige en ingevoerde gebruikersnamen en wachtwoorden op de computer te stelen.

De Blackshades-malware zou voornamelijk via social engineering zijn verspreid, waarbij internetgebruikers werden verleid om video's en foto's te openen die in werkelijkheid de Blackshades-malware waren.

Waarschuwing

Naast de aanhouding van de 17 mannen die de malware daadwerkelijk gebruikten, is het Britse National Crime Agency (NCA) ook van plan om afnemers van Blackshades, die de malware nog niet hebben gebruikt, op verschillende manieren te waarschuwen dat ze bij de NCA bekend zijn. In het geval deze personen toch besluiten om de malware te gebruiken volgen er stappen, aldus de opsporingsdienst.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.