image

Miljard verkorte URL's onbereikbaar door DDoS-aanval

woensdag 21 mei 2014, 12:29 door Redactie, 1 reacties

De afgelopen dagen waren een miljard URL's die via is.gd zijn verkort onbereikbaar voor internetgebruikers. Is.gd biedt gebruikers de mogelijkheid om links naar websites, pagina's en bestanden in te korten en vervolgens via allerlei diensten te delen waar lange URL's onpraktisch zijn, zoals Twitter.

De downtime waarmee de dienst te maken kreeg werd veroorzaakt door een DDoS-aanval gecombineerd met de werkzaamheden om een anti-DDoS-dienst te implementeren. Daardoor was de website onbereikbaar en werkten meer dan een miljard afgekorte URL's niet meer. Ook sommige is.gd links die naar phishingsites wezen waren hierdoor niet meer operationeel.

De URL-verkorter wordt namelijk regelmatig gebruikt bij phishingaanvallen, waarbij de phishingmails van afgekorte URL's worden voorzien die naar phishingsites wijzen. Tinyurl.com is echter de meest gebruikte URL-verkorter als het om phishingaanvallen gaat, zo meldt internetbedrijf Netcraft. Inmiddels is is.gd weer bereikbaar.

Image

Reacties (1)
21-05-2014, 15:31 door Anoniem
Ze hadden dus beter de werkzaamheden om een anti-DDoS-dienst te implementeren kunnen vervangen in de werkzaamheden om phishinglinks beter te kunnen blokkeren/achterhalen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.