image

Politie vindt gestolen iPhone via zoek-app

vrijdag 16 november 2012, 10:30 door Redactie, 0 reacties

Politieagenten hebben een gestolen iPhone teruggevonden door het gebruik van de 'Zoek mijn iPhone' app. De telefoon was gestolen bij een roof in het centrum van Rotterdam. Het slachtoffer was een 38-jarige vrouw die haar smartphone in haar hand had toen twee mannen tegen haar op botsten. Voor ze het wist trokken de mannen de telefoon uit haar handen en verdwenen uit het zicht.

Op de smartphone zat de Zoek mijn iPhone-app waarmee de locatie van de telefoon te traceren was. De partner van de vrouw waarschuwde na de roof direct de politie en gaf aan waar de gestolen telefoon zich bevond.

Signaal
Aanvankelijk was te zien dat de telefoon zich verplaatste binnen Rotterdam. Het leek er op dat de telefoon zich bevond in de tram. Daarop besloten collega's om in de tram te zoeken naar personen die voldeden aan het signalement. Maar tijdens het zoeken verplaatste de telefoon zich weer. In de zoektocht naar de telefoon kwamen de agenten uiteindelijk uit bij een woning in Rotterdam Zuid. Daar stond het signaal stil.

Omdat de applicatie het tevens mogelijk maakt om op afstand de telefoon een geluidsignaal te laten geven, werd deze test voor de deur uitgevoerd. De politiemensen buiten de woning hoorden inderdaad het geactiveerde geluidsignaal in de woning en belde daarop aan. De telefoon werd aangetroffen en kon meteen aan de rechtmatige eigenaar worden teruggeven.

De aanwezige personen in de woning gaven aan de telefoon gevonden te hebben op straat. Rechercheurs in Rotterdam startte een onderzoek naar de roof en hielden vorige week een 42-jarige Rotterdammer aan. Meer aanhoudingen worden in dit onderzoek niet uitgesloten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.