image

10 miljoen iDeal-betalingen per maand

vrijdag 16 november 2012, 10:44 door Redactie, 3 reacties

Sinds de introductie in 2005 zijn er in oktober meer dan 10 miljoen betalingen via iDeal verricht. Ten opzichte van de maand oktober 2011 is dit een groei van bijna 27%, aldus cijfers van betalingsverwerker Currence. Het bedrijf verwacht dat de groei van het aantal iDEAL-betalingen dit jaar verder doorzet. In december wordt veel online gekocht en daarmee is de kerstmaand traditiegetrouw een goede maand voor het aantal iDEAL-betalingen.

Currence schat dat in 2012 uiteindelijk meer dan 115 miljoen iDEAL-betalingen worden verricht. iDEAL is met afstand het favoriete betaalmiddel bij online shoppers. De groei van het aantal iDEAL-betalingen wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de groei van de e-commercemarkt.

Uit onderzoek van Thuiswinkel.org en Blauw Research blijkt dat het aantal consumptieve online aankopen de eerste helft van 2012 met 15% is toegenomen. Met name het online shoppen via de mobiele telefoon is fors toegenomen. De voorkeur van consumenten om met iDEAL te betalen ligt bij mobiel winkelen nog hoger (69% bij mobiel versus 55% gemiddeld). Binnenkort zullen alle grote banken iDEAL mobiel aanbieden

Achteraf
Een andere oorzaak voor de verdere groei van iDEAL is dat de betaalmethode breder wordt ingezet. Zo bieden steeds meer webwinkeliers de mogelijkheid om aankopen ná ontvangst te betalen met iDEAL. De betaalmogelijkheid wordt inmiddels door meer dan 10% van de webwinkels aangeboden.

Daarnaast wordt de betaalmethode vaker gebruikt voor bijvoorbeeld donaties aan goede doelen en het betalen van facturen – zoals maandelijkse energienota’s – die per e-mail worden toegestuurd.

Reacties (3)
16-11-2012, 11:23 door Anoniem
De betaalmogelijkheid wordt inmiddels door meer dan 10% van de webwinkels aangeboden.
Persoonlijk ken ik geen enkele Nederlandse webwinkel die geen iDEAL aanbiedt. 10% lijkt me erg weinig.

[admin] Het gaat hier om iDEAL mobiel [/admin]
16-11-2012, 12:04 door Anoniem
Ik denk dat het betrekking heeft op :

"Een andere oorzaak voor de verdere groei van iDEAL is dat de betaalmethode breder wordt ingezet. Zo bieden steeds meer webwinkeliers de mogelijkheid om aankopen ná ontvangst te betalen met iDEAL."

Dus specifiek op het product "betalen ná ontvangst
16-11-2012, 19:39 door Anoniem
Oh leuk, weer zo'n "applausje voor jezelf" bericht van dat bedrijf wat werkelijk alle pin-, ideal-, en andere electronische betaalopdrachten ziet langskomen in Nederland. Privacy impact van zo'n spin-in-het-web bedrijf, iemand?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.