image

Europol rolt grote Bulgaarse skimbende op

vrijdag 23 mei 2014, 09:57 door Redactie, 0 reacties

Het Europees Cybercrime Centrum (EC3) van Europol in Den Haag heeft samen met de Bulgaarse en Franse autoriteiten een grote Bulgaarse georganiseerde misdaadbende opgerold die in heel Europa pinpassen skimde. In totaal werden 11 mensen aangehouden en 29 woningen in Bulgarije doorzocht.

Ook drie fabrieken die skimapparatuur fabriceerden werden ontmanteld, waarbij kaartlezers, microcamera's, elektronica en lege pinpassen in beslag werden genomen, alsmede apparatuur om valse pinpassen te produceren. De bende gebruikte de skimapparatuur in heel Europa om gegevens van pinpassen te kopiëren. De gestolen gegevens werden vervolgens op de lege pinpassen geplaatst, waarna de bende deze passen buiten de Europese Unie gebruikte om geld op te nemen, waaronder de Filipijnen, Maleisië en Indonesië.

'Misdaad wordt steeds vaker online uitgevoerd en krijgt steeds meer een transnationaal karakter. Deze operatie tegen betalingsfraude toont de internationale schaal van de georganiseerde misdaad die burgers, bedrijven en onze gezamenlijke veiligheid raakt", aldus Europol-directeur Rob Wainwright.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.