image

Ex-iPod-productleider gaat beveiligingscamera's ontwikkelen

zondag 25 mei 2014, 08:59 door Redactie, 1 reacties

De man die bij Apple meehielp om de iPod een groot succes te maken heeft nu als missie om in elk huis een slimme beveiligingscamera te krijgen. Andy Hodge leidde tussen 2000 en 2010 bij Apple de productontwikkeling van de iPod. In 2010 vertrok hij bij 'Cupertino' en ging bij Microsoft aan de slag.

Daar heeft hij anderhalf jaar een geheime onderzoeksgroep geleid. De groep zou echter geen producten hebben geproduceerd. Sinds kort is Hodge de vicepresident hardware en strategie van Dropcam, een bedrijf dat beveiligingscamera's voor thuis ontwikkelt, zo meldt Re/code. Oorspronkelijk was Hodge sceptisch over het gebruik van een op internet aangesloten beveiligingscamera in het huis.

Nu hij automatisch een bericht krijgt als zijn 13-jarige zoon eerder van huis komt zegt hij de meerwaarde te zien. Namelijk een camera die niet alleen dingen ziet, maar opmerkt. "Veel van deze 'slimme' producten zijn alleen met het internet verbonden", stelt Hodge. Dropcam zou anders zijn, omdat het de kans biedt om de machine via allerlei sensoren te laten leren, zodat het huis niet alleen kan worden bekeken, maar dat bepaalde dingen ook opvallen. "De mogelijkheid is er om echt slimme producten te ontwikkelen."

Wanneer de hand van Hodge in de producten van Dropcam zichtbaar wordt is afwachten, maar het kan snel gebeuren. Hodge vertelde tegenover Re/code dat de eerste iPod in een periode van slechts vijf maanden door het originele iPod-team werd opgeleverd.

Reacties (1)
25-05-2014, 10:28 door Anoniem
Aangenomen dat zo'n stuk "behulpzame" technologie er vanafziet ook degenen te helpen waarvan je toch liever niet had dat ze makkelijk toegang hadden tot zulke behulpzaam verstrekte informatie. En zo'n aanname blijkt maar al te vaak toch net even niet redelijk om aan te nemen. Heel geniepig is dat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.