image

VS: Chinezen maakten duizenden e-mails buit

zondag 25 mei 2014, 09:28 door Redactie, 4 reacties

De vijf Chinese militairen die maandag door het Amerikaanse Ministerie van Justitie wegens cyberspionage werden aangeklaagd zouden duizenden e-mails, bijlagen en bestanden van aluminium- en staalfabrikanten hebben gestolen, zo blijkt uit de aanklacht.

Ook een bedrijf dat zich met de ontwikkeling en productie van zonnepanelen bezighoudt, een energiebedrijf, de grootste vakbond voor staalwerkers en een metaalbedrijf zouden doelwit van de spionageaanvallen zijn geweest. Volgens de VS gebruikten de militairen onder andere spear phishingmails om toegang tot de bedrijfssystemen te krijgen. Hierbij werden op maat gemaakte e-mails verstuurd die een kwaadaardige link of bijlage bevatten.

Gegevens

Eenmaal actief op de bedrijfssystemen werd er vooral naar bedrijfsgevoelige informatie gezocht, zoals geldstromen, productiecijfers, productiekosten en communicatie met advocaten. In het geval van aluminiumfabrikant Alcoa zouden er in 2008 duizenden interne e-mails met betrekking tot de samenwerkingsovereenkomst met een Chinees staatsbedrijf zijn buitgemaakt.

In het geval van metaalfabrikant Allegheny Technologies Incorporated (ATI) zouden de wachtwoorden van bijna alle werknemers zijn gestolen. Alle informatie werd volgens de aanklacht in een speciale database met inlichtingen over de ijzer- en staalindustrie opgeslagen. De informatie zou waardevol voor Chinese concurrenten van Amerikaanse bedrijven zijn.

Tegen alle vijf de Chinese militairen zijn 31 aanklachten ingediend. Als de vijf ook schuldig worden bevonden zouden ze een maximale gevangenisstraf van 172 jaar kunnen krijgen. De Chinese overheid heeft echter ontkend dat het zich met cyberspionage tegen de VS bezighoudt en stelt dat de militairen onschuldig zijn.

Reacties (4)
25-05-2014, 10:33 door Anoniem
“Cyber theft is real theft, and we will hold state-sponsored cyber thieves accountable as we would any other transnational criminal organization that steals our goods and breaks our laws.”
Dit stukje riep bij mij een vraag op en ik zie dat de FBI dat heel behulpzaam even beantwoord heeft. Ja, digitale kopietjes trekken is hetzelfde als fysieke originelen ontvreemden, aldus de FBI. Wat in het eerste geval heeft het slachtoffer het origineel nog wel en in het tweede geval... niet. Oh, dat is dus toch wel hetzelfde? Duidelijk, dank voor deze uiteenzetting, FBI.
25-05-2014, 11:20 door Anoniem
De VS duld geen concurrentie!.
25-05-2014, 18:39 door Anoniem
Chinezen hebben al jaren de reputatie dat ze kopieeen van westerse ontwerpen nabouwen en aanbieden.
ALs je dat weet, en je gaat ook nog chineze hardware aanschaffen omdat in dat land het goedkoper is, is het al helemaal vragen om moeilijkheden. Omdat iedereen zo nodig goedkoop wil inkopen hebben we hier in europa geen werk meer.
26-05-2014, 11:22 door Anoniem
Weer een typisch staaltje van "Alles wat je zegt ben je zelf"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.