image

EFF viert eerste verjaardag Snowden-onthullingen

zondag 25 mei 2014, 09:54 door Redactie, 0 reacties

Op 5 juni is het precies een jaar geleden dat de Britse krant de Guardian de eerste onthullingen van klokkenluider Edward Snowden publiceerde. Het eerste document ging over de geheime opslag van telefoongegevens van Amerikaanse burgers.

Sindsdien volgde de ene op de andere onthulling over massasurveillance door Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten. De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF wil de eerste verjaardag van de Snowden-onthullingen aangrijpen om allerlei nieuwe campagnes en acties te starten en meer aandacht voor privacy te vragen.

"We weten dat je vorig jaar op 5 juni hebt geluisterd. Nu is het jouw beurt om anderen te vertellen. Vertel het tegen je familie en vrienden. Vertel politici dat ze weerstand moeten bieden tegen niet meer te controleren spionnen. Vertel de bedrijven dat ze de beveiligingslekken dichten en de bedrijfsactiviteiten waardoor ze een goudmijn van persoonlijke informatie zijn geworden die inlichtingendiensten kunnen plunderen. Help de vrije softwaregemeenschap om gedecentraliseerde end-to-end diensten te ontwikkelen", aldus de oproep van de EFF.

Vanwege de eerste verjaardag vindt er op 7 juni in Londen een groot evenement plaats, met bekende sprekers als Cory Doctorow, Alan Rusbridger en Bruce Schneier. In Spanje wordt op 4 en 5 juni een evenement georganiseerd genaamd Take Back The Net, waar mensenrechtenactivisten en techproviders kennis zullen delen over hoe surveillance invloed op hen heeft en worden de laatste encryptie- en privacytools besproken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.