image

VS overweegt om Chinese hackers op conferenties te weren

zondag 25 mei 2014, 10:10 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse autoriteiten overwegen om dit jaar geen Chinese hackers op de Def Con en Black Hat hackerconferenties toe te laten. Reden is de vermeende Chinese cyberspionage tegen Amerikaanse bedrijven. Begin deze week werden vijf Chinese militairen voor het eerst door de VS aangeklaagd.

Volgens de aanklacht zouden de vijf zich schuldig hebben gemaakt aan cyberspionage tegen zes Amerikaanse bedrijven. China ontkende de aantijgingen, maar de VS zou nu toch visumbeperkingen voor Chinese bezoekers van de twee populaire hackerconferenties overwegen, zo meldt persbureau Reuters. Verschillende Chinese beveiligingsonderzoekers staan gepland om tijdens de Black Hat conferentie presentaties te geven.

Restricties

Om China "onder druk" te zetten dat het spioneren moet stoppen, overwegen de Amerikaanse autoriteiten verschillende opties. Naast visumrestricties wordt er overwogen om meer details over de werkwijze van de vermeende cyberspionnen te publiceren en zakelijke en financiële restricties af te kondigen voor de personen en organisaties die met de spionnen geassocieerd zouden zijn. Vorige week kregen tien tot twaalf Chinezen geen visum om deze week een ruimte en cyberconferentie in Colorado bij te wonen, zo liet de organisatie weten.

De organisatie van beide hackerconferenties stelt dat het uitsluiten van Chinese bezoekers een verkeerd signaal afgeeft. Daarnaast is een verbod in het geval van Def Con moeilijk te hanteren, omdat er alleen met contant geld kan worden afgerekend en er geen naambordjes worden gebruikt. Verder zullen dvd's van beide evenementen uiteindelijk gewoon te koop zijn.

Reacties (5)
25-05-2014, 10:26 door Anoniem
Noem jezelf "hacker" en verlies je vierde amendementsrechten. Daar zijn we al. Krijg je ervan als je expres de term zo verwatert dat het uiteindelijk alleen nog maar "cyberboeman" betekent. Compleet met gekleurde hoedjes om aan te geven hoe ernstig gevaarlijk je wel niet bent met je boemandoenerij. Hoe zwarter hoe gevaarlijker. Dat de Amerikaanse overheid dan overweegt zulksch gespuisch maar buiten de deur te houden als het vanuit algeheel boemandland Communistisch China wenst af te reizen, dat lijkt me bij de taken van de Amerikaanse overheid te horen. Dit ligt dus geheel in de lijn der verwachting, en is daarmee nauwlijks nieuws.
25-05-2014, 11:49 door Anoniem
Amerika is bezig wereld oorlog 3 te ontketenen... Dit wordt straks Azie (Rusland, China) tegen VS+EU... (en de vraag is hoe lang de VS de EU als een geinfecteerd ledemaat wil aanhouden) en ik ben benieuwd welke landen voor welke partij kiezen... Kan me wel bedenken dat veel zuid-Amerikaanse landen tegen de VS zullen gaan wanneer ze zien dat ze kunnen winnen.. Midden Oosten zal ook hun kans schoon zien... en dan moeten we met Europa maar hopen dat we er geen last van hebben... VS zal zonder problemen Canada en Mexico annexeren (of een DMZ maken van Mexico) zodat ze alleen maar een klein stukje land en de oceanen hoeven te beschermen.

Europa heeft het lastiger... Wij hebben de UK die wellicht pro VS blijft en een dreiging vormt voor neutraliteit, Frankrijk en Duitsland zijn super chauvinistisch, die doen toch wel wat goed voor hen zelf is, Italie is niet te vertrouwen, en de rest van het oosten van Europa is al wankel...

Kantelpunten zullen zijn: Israel, Korea, IRan,
25-05-2014, 14:37 door Anoniem
De Amerikaanse autoriteiten overwegen om dit jaar geen Chinese hackers op de Def Con en Black Hat hackerconferenties toe te laten.

Als wij vervolgens Amerikaanse hackers (en hun opdrachtgevers) weigeren, hebben we een probleem.

Peter
25-05-2014, 17:49 door Anoniem
USA, Land of the Brave and Land of the Free, laat altijd stampvoetend zijn ware duivelse gezicht zien als jij je FREE opstelt.
Zij die niet gedwee de bevelen gehoorzamen worden bestraft door toepassing van financiële piraterij en confiscatie van persoonlijke eigendommen, iets wat duidelijk is afgekeken van eigen maffia-collega's en Somalische piraten.
25-05-2014, 19:53 door Anoniem
Typisch dat de nieuwe president van Oekraine op wikipedia de amerikaanse vlag heeft op zijn foto. Niet geheel toevallig dat daar net een staatsgreep gebeurd in een land waar 75% van russisch marine materieel vandaan komt en waar diverse redenen zijn waarom rusland wel moest ingrijpen. Maar waar diverse grondstoffen in de grond zitten die de elektronica business in de VS om staan te springen. Net op een tydstip waarbij de zittende democratisch verkozen president een deal met putin maakt...
Als dit niet stinkt naar cia en nsa dan weet ik het ook niet meer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.