image

81.000 Nederlanders slachtoffer internetoplichting

donderdag 22 november 2012, 10:31 door Redactie, 0 reacties

In twee jaar tijd zijn zeker 81.000 Nederlanders het slachtoffer van internetoplichting geworden, zo blijkt uit cijfers van het Landelijke Meldpunt Internetoplichting (LMIO). Sinds oktober 2010 kwamen 81.000 meldingen binnen bij het LMIO, gemiddeld zo’n 3.500 per maand. Ongeveer 36.000 aangiftes waren bruikbaar en zijn onderzocht. Volgens de politie bevatten deze aangiftes voldoende aanknopingspunten voor verder onderzoek.

Het gaat dan met name om onderzoeken naar het toenemend aantal mensen dat slachtoffer wordt van valse webwinkels. Dit resulteerde in ruim 320 politieonderzoeken.

Check
Verder blijkt dat op mijnpolitie.nl 3,5 miljoen keer door consumenten werd gecontroleerd of de verkopende partij (particulier of webshop) bekend is bij de politie. In 170.000 gevallen volgde daarop het advies van het MIO niet in zee te gaan met de verkopende partij.

De website heeft het op het moment nogal druk. "Wegens grote drukte kunnen wij uw verzoek op dit moment niet afhandelen", zo meldt de website bij het controleren van een verkopende partij.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.