image

VS ontkent cyberaanval op Franse president

donderdag 22 november 2012, 11:09 door Redactie, 3 reacties

De VS heeft geen aanvallen uitgevoerd op de computers in het Franse presidentiële paleis, zoals gisteren door de Franse krant L’Express werd gemeld. Dat laat de Amerikaanse ambassade in Parijs weten. Ook de Franse overheid heeft het verhaal zoals gebracht door de L’Express afgezwakt. Volgens de krant zouden aanvallers zich als Facebookvrienden van werknemers van het presidentiële paleis hebben voorgedaan.

De nietsvermoedende werknemers zouden uiteindelijk interne wachtwoorden hebben afgestaan, die de aanvallers gebruikten om een worm in de computers van het Elysée te verspreiden. Het zou onder andere om een computer gaan die door de toenmalige president Nicolas Sarkozy werd gebruikt.

Flame
Sommige media lieten weten dat het om het Flame spionagevirus zou gaan, maar dat is onjuist, aldus Mikko Hypponen van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure. "L'Express schreef niet dat de malware Flame was, maar dat het over soortgelijke functionaliteit beschikte."

Flame is een geavanceerd spionagevirus dat in mei van dit jaar werd ontdekt, en door dezelfde ontwikkelaars als de Stuxnetworm zou zijn ontwikkeld. Van Stuxnet wordt aangenomen dat deze malware door de VS is ontwikkeld.

In een verklaring stelt de Amerikaanse ambassade dat het verhaal niet op feiten is gebaseerd. "We wijzen categorisch alle beschuldigingen van niet nader genoemde bronnen, die in het artikel van L'Express verschenen, van de hand, die stelden dat de Amerikaanse overheid aan een cyberaanval op de Franse overheid had deelgenomen."

Reacties (3)
22-11-2012, 14:22 door Anoniem
De VS zei ook tegen Iran dat ze niks te maken hadden met Stuxnet. Maar uiteindelijk is uitgekomen dan de VS toch wel Iran heeft aangevallen. Nu is Frankrijk aan de beurt. Wie zal de volgende zijn?
23-11-2012, 00:10 door Anoniem
Ik kan mij niet herinneren dat uitgekomen is dat de VS, Iran aangevallen heeft door middel van stuxnet.
23-11-2012, 14:57 door Ler0y JenKins
Door Anoniem: Ik kan mij niet herinneren dat uitgekomen is dat de VS, Iran aangevallen heeft door middel van stuxnet.

http://www.youtube.com/watch?v=7g0pi4J8auQ

Dan moet je dit eens even kijken, het bewijst niks, maar laat je wel nadenken (:

Ik weet niet hoe ik over Stuxnet moet denken... Het is maar een raar virus. Hopen dat zoiets nooit meer voorkomt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.