image

Microsoft start gepersonaliseerde patchdienst

donderdag 29 mei 2014, 10:38 door Redactie, 5 reacties

Microsoft is een nieuwe dienst gestart waarbij gebruikers een persoonlijk overzicht van patches kunnen samenstellen en monitoren. De dienst heet myBulletins en laat gebruikers allerlei Microsoft-software selecteren, van programma's en ontwikkelingstools tot besturingssystemen en beveiligingssoftware.

Beschikbare updates zijn vervolgens via een speciaal dashboard bij te houden. Volgens Tracey Pretorius, Microsoft directeur Trustworthy Computing, moet myBulletins het uitrollen van beveiligingsupdates vereenvoudigen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld op patches en programma's zoeken. Daarnaast geeft de dienst beveiligingsupdates weer aan de hand van datum, impact en of er een herstart moet plaatsvinden. Aan de hand hiervan kunnen gebruikers sneller bepalen welke updates als eerste geïnstalleerd moeten worden. Om myBulletins te gebruiken is wel een Microsoft-account vereist.

Reacties (5)
29-05-2014, 10:59 door Anoniem
Ik weet dat het aan mij ligt maar ik krijg privacykriebels van dit soort Microsoft-acties.
29-05-2014, 11:55 door Fwiffo
Doet mij toch wel sterk denken aan de Appstore van Apple in Mountain Lion en Mavericks...
In Windows 9 zal het dus wel zo zijn dat je niet het OS kan installeren en updaten zonder een geldig ID. Windows 8.1 is al goed op weg naar zo'n systeem (met het verbergen van de lokale login mogelijkheid)! In Windows 8 kan je niet pas later activeren iirc (Bijvoorbeeld na een bios-update en misschien nog wijzigingen in je geheugenmodulen/videokaart e.d. wat ik doe bij een nieuw systeem; Zonder dat het van je activaties/schone installaties af gaat en je dus niet hoeft te bellen met MS om dit weer recht te zetten).

Misschien toch nog even snel een Windows 7 Retail kopen dan?
Of toch maar over naar Apple als het daar toch steeds meer op gaat lijken?
En ik vond de WGA beveiliging van Windows XP al een slecht idee :-/
Windows 98SE FTW!!
30-05-2014, 09:44 door Anoniem
Door Fwiffo: Doet mij toch wel sterk denken aan de Appstore van Apple in Mountain Lion en Mavericks...
In Windows 9 zal het dus wel zo zijn dat je niet het OS kan installeren en updaten zonder een geldig ID

Dit zal wel meevallen, aangezien bedrijven dit niet accepteren.
Die laten gebruikers inloggen via het Domein, wat ook gewoon werkt bij Windows 8(.1)
Windows 9 zal die optie ook gewoon houden, anders gooien ze hun hele Server Beheer overhoop (Active Directory).
Lokaal inloggen zal gewoon een optie blijven.

Wel mogelijk dat ze misschien een Windows 9 Home Edition maken, waarbij het wel verplicht is, Windows 9 Professional waarbij het niet verplicht is...
30-05-2014, 13:26 door Anoniem
Microsoft doet het ook met applicaties, bijvoorbeeld betaalde versies van Visual Studio. Het is een schandalige inbreuk op de privacy van gebruikers en bedrijven.
30-05-2014, 13:47 door Anoniem
De weinige keren dat ik heb moeten proberen hun patches te bemachtigen viel me altijd zo op dat ze zo ontzettend hun moeite deden om me vooral niet te informeren. Bij elke stap die ik deed. Tot en met uitvogelen wat een deze ene patch met dit lange nummer dat in deze of gene kb-artikel genoemd werd als zou ik het nodig hebben, nou eigenlijk doet, laat staan wat voormogelijke neveneffecten het heeft, welke subsystemen het aanpast, en waar op te letten.

Dat volgde altijd op de lange en extreem pijnlijke lijdensweg van de weg naar die ene patch vinden, keer hoeveel patches zijn er? De enige logische uitleg is dat hun aanpak er een is van beheerders zoveel mogelijk pijn doen.

Dus nu kan je een "gepersonaliseerd" lijstje van dezelfde rotzooi krijgen? Hoe vreselijk behulpzaam.

Ja echt, heel behulpzaam om me expres volstrekt afhankelijk van hun expres nietszeggende "hulpartikelen" te maken en hun expres nietszeggende patchopzoeksoftware die expres achter mijn rug om vanalles op mijn kompjoetertje doet en me expres zoveel mogelijk in het donker houdt. Daar verbetert een "persoonlijk" lijstje van magische oplossingen voor onbekende dreigingen echt vreselijk veel aan. Chapeau, redmond heeft het ein-de-lijk be-gre-pen, hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.