image

DDoS-aanval Anonymous kost PayPal 4,3 miljoen euro

zondag 25 november 2012, 11:45 door Redactie, 4 reacties

Een door Anonymous uitgevoerde DDoS-aanval op de website van PayPal kostte de betaaldienst 4,3 miljoen euro, zo hoorde een Britse rechter deze week. In Groot-Brittannië staat een 22-jarige student terecht die in 2010 en 2011 deelnam aan het aanvallen van paypal.com omdat de betaaldienst weigerde donaties voor WikiLeaks te verwerken, zo meldt de BBC.

Christopher Weatherhead bekende dat hij de 'werking van computers heeft verstoord', maar ontkent dat hij schuldig aan samenzwering is. Eerder bekenden al drie anderen in deze zaak schuld.

De DDoS-aanval zorgde ervoor dat meer dan 100 werknemers van het bedrijf zich met het probleem moesten bezighouden. De schade van 4,3 miljoen euro werd niet alleen door de aanvallen zelf veroorzaakt, maar ook door de kosten die PayPal maakte voor het aanschaffen van software en hardware om soortgelijke aanvallen in de toekomst te voorkomen.

Reacties (4)
26-11-2012, 08:42 door Anoniem
Gebeurt wel vaker dat bij dit soort gevalletjes het "slachtoffer" zichzelf eventjes rijk rekent. Niet dat ik de aanvallen goedkeur, maar wel dat je als gewoon burger niet de kosten voor extra inbraakbeveiliging op de inbreker kan verhalen. Ik zie niet waarom paypal dat ineens wel zou mogen. Net als dat ze honderd man nodig zouden hebben gehad; ze hadden dus hun infrastructuur gewoon niet op orde, en dat verbeteren kun je normaliter ook niet op anderen verhalen.

Lijkt me dat ze ook in dat opzicht gewoon niet met je geld te vertrouwen zijn. Jammer dat er eigenlijk geen alternatieven zijn, waardoor ze een virtueel monopolie hebben. Dan krijg je dat soort uitwassen. Er is geen concurrentie om ze scherp te houden.
26-11-2012, 09:31 door Anoniem
e schade van 4,3 miljoen euro werd niet alleen door de aanvallen zelf veroorzaakt, maar ook door de kosten die PayPal maakte voor het aanschaffen van software en hardware om soortgelijke aanvallen in de toekomst te voorkomen.

^ Wat een onzin, alsof een persoon welke een DDoS uitvoert moet opdraaien voor eventuele toekomstige software om het te voorkomen. Als ik spam heb verstuurd via mijn netwerk dan draai ik toch ook niet op voor de kosten voor de aanschaf van een nieuw email content filter systeem bij mijn ISP?
26-11-2012, 10:01 door Anoniem
Hmmzzz, meerjarige investeringen onder "gemaakte kosten" scharen; lekkere sensatie-pers van PP weer :(
En wanneer hoor je iets over onterecht geblokkeerde accounts en bevroren tegoeden ? Zoals b.v. vorige week van news-providers; zonder waarschuwing legale bedrijven benadelen door ze niet alleen af te sluiten, maar ook de tegoeden te bevriezen; nee ik doe al jaren geen zaken met PP meer; corrupte toko mag van mij failliet ....
26-11-2012, 13:40 door Rene V
Als PP nu gewoon de donaties voor WikiLeaks had verwerkt, was dit nooit gebeurd. Indien PP dit heeft gedaan onder druk van CIA/FBI/DHS etc etc... nou, dan mogen die lekker voor de kosten opdraaien lijkt mij. Ik denk namelijk dat PP het nooit geweigerd zou hebben indien er geen externe druk van vernoemde partijen was geweest. Zo kun je het ook bekijken natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.