image

Avira lanceert marktplaats voor computerproblemen

zondag 25 november 2012, 12:23 door Redactie, 7 reacties

Het Duitse anti-virusbedrijf Avira is een marktplaats gestart waar ervaren internetgebruikers minder kundige consumenten voor geld kunnen helpen. De "Experts Market", zoals het platform wordt genoemd, behandelt alle problemen die met computergebruik samenhangen. Hoewel Avira het platform biedt, wordt de dienstverlening door betaalde vrijwilligers geregeld en niet door het eigen personeel.

"De Expert Market is open voor iedereen met solide IT-vaardigheden die interesse heeft om zijn diensten commercieel aan anderen aan te bieden", aldus de virusbestrijder. De dienst is zowel voor Avira-klanten als andere internetgebruikers toegankelijk.

Kosten
Digitale hulpverleners die zich willen aanmelden moeten zich eerst bij Avira registreren. Om klanten te kunnen helpen verstrekt het anti-virusbedrijf een licentie van LogMeIn Rescue ter waarde van 900 euro. Dit is een remote administration tool, wat betekent dat vreemden toegang tot de computer krijgen. De communicatie met klanten verloopt via een chatfunctie of e-mail.

Om misbruik te voorkomen hanteert Avira naast de registratie ook een feedbacksysteem waar klanten de expert een rating kunnen geven. Als 'introductieaanbieding' vraagt de virusbestrijder 10% van het bedrag dat de klant de expert betaalt. Deelnemers kunnen eigen prijs bepalen. Op dit moment hebben vier Nederlanders zich als expert aangeboden.

Reacties (7)
25-11-2012, 13:35 door Anoniem
Mooi platform voor mensen die graag botnets op willen zetten....
25-11-2012, 17:28 door Anoniem
Door Anoniem: Mooi platform voor mensen die graag botnets op willen zetten....

Inderdaad. De 'Expert' lost het probleem op, maar installeerd daarnaast ook wat anders. De hulpvragende user weet echter van niks, want anders had die het probleem wss zelf wel op kunnen lossen. Kortom de expert krijgt een goede rating want hij lost het probleem op en heeft er weer een leuke pc bij voor een botnet.
26-11-2012, 01:17 door Anoniem
Gaan ze geld vragen voor HULP? Wat is next? Geld vragen door iemand die je de weg wees? Hulp hoort gewoon gratis te zijn. Je gaat toch ook niet je moeder geld vragen wanneer je haar even geholpen hebt met haar computer?
26-11-2012, 06:21 door Anoniem
Leuk idee... Maar... als ik hulp nodig zou hebben... Dan ga ik toch niet iemand die ik niet ken remote access geven? Afgezien van dat de gebruiker 'die het niet zelf kan' nooit nagedacht heeft over data wat veiliger wegzetten dan 'zomaar voor het grijpen', zal die ook niet in staat zijn om die remote access weer de nek om te draaien - aangenomen dat de 'helper' geen backdoor achter gelaten heeft.

Lijkt mij een heel erg eng initiatief...
26-11-2012, 06:59 door Above
Moet je computer wel online te benaderen zijn na een besmetting. Dan moet je nog inloggen op zo een marktplaats met een wachtwoord wat dan ook weer overgenomen wordt door een keylogger of whatever. Meeste zullen toch lokaal hulp nodig hebben.
26-11-2012, 09:11 door Anoniem
Ja inderdaad. Leuk opgezet en bedacht. Zeker als je netwerk problemen heb en als je internet niet werkt op de PC???
26-11-2012, 09:11 door Flashback956
Zoals Above hierboven al aangeeft zal deze dienst maar beperkt werken. De laatste keer dat ik namelijk nog mensen heb geholpen met hun computer problemen was met een herinstallatie van hun OS. Voor kleine dingen kan deze marktplaats dus handig zijn maar als de problemen enigszins groot zijn is het vrijwel nutteloos.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.