image

PayPal veiliger voor online winkels dan creditcard

vrijdag 30 mei 2014, 15:06 door Redactie, 1 reacties

Online winkels lopen veel minder kans op fraude als er met PayPal wordt betaald in plaats van een creditcard. Dat beweert betaaldienst 2Checkout aan de hand van zo'n één miljoen online transacties. De veiligste betaalmethode voor online winkels die werd onderzocht is Acculynk.

Hierbij gebruiken klanten een debitkaart met pincode. Deze betalingsvorm kende het laagste percentage fraudegevallen. Wordt er specifiek op creditcards ingezoomd, dan zijn het vooral betalingen via Discover-creditcards waarmee gefraudeerd wordt. Mastercard kende het laagste aantal fraudes. Verder blijkt dat de kans op fraude vooral bij duurdere producten toeneemt. Goederen vanaf 400 dollar hebben een 35% hoger fraudepercentage.

Landen

2Checkout keek ook naar de landen waar de fraude plaatsvond en ontdekte dat die het laagst in België en de Scandinavische landen is. In Indonesië, Pakistan en Roemenië komen de meeste fraudegevallen voor. Bij het bepalen van de fraude in een land kan er naar IP-adres en factuuradres worden gekeken. In het geval van IP-adres scoort Nederland nog slechter dan de VS. Waar België 82 punten scoort, komt Nederland niet verder dan 32 punten.

Volgens 2Checkout kan het IP-adres van een koper een sterke aanwijzing voor een frauduleuze transactie zijn. Wordt er echter naar het factuuradres gekeken, dan doet Nederland het beter en scoort het 61 punten. In deze categorie is Guatemala met 89 punten koploper.

Image

Reacties (1)
30-05-2014, 20:02 door Anoniem
Dat is kennelijk de "paypal credit card", en niet zo direct paypal-de-dienst zelf. Puntje van verschil.

Buiten dat zijn kredietkaarten zelf vreselijk fraudegevoelig en gebeurt daar structureel niets tegen, en dat is niet de enige reden waarom je je kan afvragen of ze dat nou expres doen. Dat zou minder raar zijn dan het op het eerste gezicht lijkt, want wat is hun belang? Geld moet rollen, want daar verdienen ze aan. Dus zoveel mogelijk transacties is belangrijker voor ze dan dat het precies de eigenaar is van het geld die de transacties doet. En de rest volgt vanzelf, al zullen ze dat nooit publiekelijk toegeven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.