image

Skype ziet afname frauduleuze telefoontjes

maandag 26 november 2012, 12:37 door Redactie, 2 reacties

Geautomatiseerde telefoontjes die via Skype plaatsvinden en gebruikers naar frauduleuze websites leiden zijn aan het afnemen, aldus Microsoft. Een computerstem vertelt slachtoffers dat ze een bepaalde website moesten bezoeken, waar valse beveiligingssoftware wordt aangeboden. De frauduleuze websites zouden meestal een paar uur actief zien, voordat ze offline worden gehaald, aldus Chief Security Officer Adrian Asher tegenover IDG.

De oplichters misbruiken een feature in Skype waardoor het standaard mogelijk is om andere Skype-gebruikers te bellen. Skype zou hebben overwogen de functie aan te passen, maar onderzoek onder gebruikers wees uit dat de meesten dit gemakkelijk vinden. Hoe de scammers de gebruikersnamen verzamelen is onbekend, aldus Asher. Hij merkt op dat iedereen de zoekfunctie kan gebruiken om nieuwe gebruikers te vinden.

Gebruikers
Hoe de gesprekken worden opgezet is ook onbekend, maar vermoedelijk gebruiken de scammers meerdere Skype-clients op zowel echte computers of virtual machines. In het stoppen van de fraude is Skype grotendeels van gebruikers afhankelijk. Gerapporteerde frauduleuze accounts worden namelijk gesloten.

Hoe eerder de accounts worden gesloten, hoe meer het de scammers kost. "Het is technische complex en prijzig voor deze mensen" laat Asher weten. "Ik denk niet dat ze hier aan verdienen."

Reacties (2)
26-11-2012, 13:26 door spatieman
gezien skype nu van microsoft is, zullen ze zeggen.
Het is geen bug, het is een ongedocumenteerde optie !
26-11-2012, 13:45 door Anoniem
Spatieman, het is ook geen bug "[...] onderzoek onder gebruikers wees uit dat de meesten dit gemakkelijk vinden.".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.