image

Hacker bouwt Yamaha WiFi-warbike

maandag 26 november 2012, 13:03 door Redactie, 1 reacties

Een Australische penentratietester heeft zijn motor tot een heuse 'warbike' omgebouwd om draadloze netwerken te kunnen testen. De Yamaha TRX 850 werd van verschillende WiFi-sniffing en aanvalstools, routers, een laptop en Raspberry Pi voorzien, inclusief een met de helm geïntegreerde heads up display (HUD). De motor is eigendom van Denis Andzakovic, een consultant bij een beveiligingsbedrijf en medeoprichter van Stray Rats Custom Motorcycles.

"Ik wilde twee dingen combineren waarvan ik hou, het rijden op motoren en hacken van WiFi-netwerken." Zo liet Andzakovic tijdens Kiwicon 6 weten. Wardriven is de 'sport' waarbij iemand vanuit een auto draadloze netwerken verkent en probeert te kraken.

Het gebruik van auto's om te wardriven brengt volgens Andzakovic allerlei nadelen met zich mee. Een motor zou meer flexibiliteit bieden.

Access points
Twee tassen aan de zijkant van de motor bevatten MikroTik routerborden, terwijl OpenWRT en Kismet worden gebruikt voor het sniffen van WiFi-pakketjes. De opgevangen pakketjes worden naar BikeMin gestuurd, een server die op de Sony Vaio netbook van Andzakovic draait. Met een GPS-unit en GISKismet worden de access points op Google Maps in kaart gebracht.

Naast auto's en motoren lenen ook fietsen zich uitstekend voor wardriving, zoals Sophos onlangs demonstreerde.

Reacties (1)
26-11-2012, 16:54 door Anoniem
Damm hier ben ik zelf ook mee bezig op een honda.
goed voor de inspiratie :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.