image

Phishingmail vraagt om foto van TANcodes

dinsdag 27 november 2012, 10:47 door Redactie, 8 reacties

Er gaat in Duitsland een nieuwe phishingmail rond die ontvangers vraagt om een foto van hun lijst met TANcodes te maken en die naar een website te sturen. Volgens de e-mail, die uit naam van de Deutsche Bank verstuurd zou zijn, moeten ontvangers de lijst uploaden omdat de bank vanaf 1 januari 2013 de papieren TANcodes door een mobiel TANsysteem gaat vervangen. Om de controle uit te voeren moet er op een link in de mail worden geklikt.

De link leidt naar een phishingsite, waar staat dat er een veiligheidscontrole moet plaatsvinden, zo meldt het Duitse Heise. Door het uploaden van de lijst met TANcodes zou de bank de identiteit van de klant kunnen bevestigen. "De lijst wordt handmatig door één van onze bevoegde medewerkers beoordeeld en vrijgegeven", aldus de tekst op de website.

Reacties (8)
27-11-2012, 11:02 door Fabian76
aaah kom op. Hoe dom ben je wel niet als je hier in trapt. Dan verdien je toch ook geen bankrekening...
27-11-2012, 11:50 door Anoniem
dat is wel heel doorzichtig maargoed, het zal wel werken, mensen zijn soms zo naief... (helaas)
27-11-2012, 11:58 door Anoniem
Door Fabian76: aaah kom op. Hoe dom ben je wel niet als je hier in trapt. Dan verdien je toch ook geen bankrekening...
Dan verdien je niet alleen geen bankrekening,maar dan mag je eigenlijk niet zonder professionele begeleiding het internet op.
27-11-2012, 13:15 door Anoniem
Dan verdien je niet alleen geen bankrekening,maar dan mag je eigenlijk niet zonder professionele begeleiding het internet op.
Het eerste ben ik wel deels met je eens.

Het laatste is onzin. Ook zonder rijbewijs mag je de weg op, je mag alleen geen autorijden. Vergelijkend met dit geval, is het zonder meer toegestaan voor wie dan ook om het internet op te gaan, we zijn een vrij land en iedereen is vrij om te doen en laten wat hij wil zonder anderen schade te berokkenen. Voor zichzelf is hij/zij zelf verantwoordelijk. Daarom is het wel onverstandig om al je er weinig van weet zonder professionele begeleiding je bankrekening via internet te beheren, dat is wel iets heel anders.
27-11-2012, 13:21 door Flexxy
..Breng muis naar rechter bovenhoek..
27-11-2012, 13:44 door Ed Dekker
Door Flexxy: ..Breng muis naar rechter bovenhoek..
Ik probeer het steeds, maar wanneer ik de muis loslaat valt hij direct naar beneden
27-11-2012, 14:13 door Patio
Door Ed Dekker:
Door Flexxy: ..Breng muis naar rechter bovenhoek..
Ik probeer het steeds, maar wanneer ik de muis loslaat valt hij direct naar beneden

Ik kan mijn "muis" niet verplaatsen. Zit vast onder mijn toetsenbord. Heet eigenlijk touchpad (of zoiets), maar heeft de functie die een muis bij desktops vervult. Aan de ene kant een voordeel van een laptop (of in ons geval iBook). Anderen zullen het een nadeel vinden, zoals mensen die graag met muizen en/of hun staartjes spelen ;-)
28-11-2012, 08:07 door cjkos
Gewoon een verlopen lijst invoeren.
Hebben ze er nog wat werk aan en vallen ze ook op :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.