image

Politie start onderzoek naar cybercrime onder ZZP'ers

dinsdag 3 juni 2014, 10:59 door Redactie, 2 reacties

Om te kijken hoe cybercrime onder bedrijven kan worden teruggedrongen en wat dit inhoudt voor het beleid van de politie is de politie een onderzoek gestart. Het onderzoek richt zich op cybercrime onder ZZP’ers. Met het onderzoek wil de politie inzicht krijgen in hoeverre deze groep actief is op het internet.

Ook wordt er gekeken welke beschermende maatregelen de ondernemers zelf treffen en in welke mate zij slachtoffer zijn geworden van cybercrime. Op basis van het onderzoek kan de politie haar beleid voor cybercrime verder aanscherpen. Ondernemers hebben inmiddels een uitnodiging gekregen om aan het onderzoek deel te nemen. Het gaat om een online onderzoek waarvoor een vragenlijst ingevuld moet worden.

Reacties (2)
03-06-2014, 11:43 door Erik van Straten
Ik las de titel en "Het onderzoek richt zich op cybercrime onder ZZP’ers" als ZCCZP (Zelfstandige Cyber Crimineel Zonder Personeel) maar kennelijk wordt hier toch iets anders bedoeld ;)
03-06-2014, 14:01 door Anoniem
Dus er is geen concrete verdachte, de hele groep wordt onder de loep gelegd, en maar ff kijken hoe we daarna repressieve maatregelen nemen om een deel van de groep aan te pakken. Lekker vaag, kun je alle kanten op met je extra budget. Ik dacht dat we in een rechtsstaat leven waar strafprocesrecht bepaalt wat de volgorde is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.