image

Amerikaan die op politieservers inbrak aangeklaagd

dinsdag 3 juni 2014, 12:35 door Redactie, 1 reacties

Een 25-jarige Amerikaanse man die herhaaldelijk op de servers van politiediensten inbrak en daarnaast een groot aantal creditcardgegevens buitmaakte is aangeklaagd. Cameron Lacroix wist in september 2012 toegang tot een server van het politiekorps van Massachusetts te krijgen.

Daar benaderde hij een e-mailaccount van de politiecommissaris. Ook wist de Amerikaan tussen augustus 2012 tot en met november 2012 herhaaldelijk op politieservers in te breken. Servers waarop allerlei gevoelige informatie stond, waaronder politierapporten, informatierapporten, arrestatiebevelen en informatie over zedendelinquenten.

Creditcardgegevens

Verder wordt Lacroix ervan beschuldigd dat hij tussen mei 2011 en mei 2013 de creditcardgegevens van meer dan 14.000 mensen bemachtigde. In een aantal gevallen verkreeg de Amerikaan ook andere persoonlijke informatie van de kaarthouders, zoals namen, adresgegevens, geboortedata, Social Security nummers, e-mailadressen, rekeninggegevens en producten die de accounteigenaar had besteld.

Als laatste zou de Amerikaan met gestolen inloggegevens tussen september 2012 en december 2013 meerdere malen informatie op de servers van het Bristol Community College hebben aangepast. Lacroix is nu aangeklaagd wegens computerhacking en creditcarddiefstal en heeft aangegeven dat hij schuld zal bekennen en een gevangenisstraf van vier jaar zal uitzitten.

Reacties (1)
03-06-2014, 15:12 door Anoniem
Makkelijk succesje voor het amerikaanse DoJ. Wat heeft'ie nou precies gedaan? Wat mag daar nou precies niet aan van de wet, en als we toch bezig zijn, wat zegt die wet nou eigenlijk? Doet er niet toe, hij heeft zich laten overhalen schuld te bekennen, dus schuldig! *hamerklap*

Dat jezelf schuldig verklaren moet je uiteindelijk zelf weten (en er zijn vast best momenten dat het gepast is), maar dat met die "plea deals", zeker in combinatie met overbrede veel te vagen wetten... zo raakt het recht in rechtspreken makkelijk zoek in alle heisa eromheen.

Nou kan het best zijn dat deze meneer gewoon voor iedereen duidelijk fout zat, en dat deze deal werkelijk het beste is voor iedereen, maar iedere keer als ik zinnen als "has agreed to a plea deal" zie, denk ik toch echt aan Aaron Schwarz die verschillende wetboeken naar z'n hoofd gegooid kreeg om hem "een beetje bang te maken" zodat'ie wel toe zou geven aan tenminste een aantal aanklachten. Dit lijkt me niet uit naam danwel het belang van het volk handelen, maar hee, er worden veroordelingen geproduceerd, dus niemand klaagt erover. Win-win, weetsjewel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.