image

Google Chrome stopt meeste phishingsites

donderdag 29 november 2012, 14:06 door Redactie, 7 reacties

Google Chrome stopt de meeste phishingsites van alle browsers, hoewel Internet Explorer, Safari en Firefox niet ver achter liggen. Onderzoeksbureau NSS Labs testte over een periode van tien dagen de vier browsers. In totaal ging het om 37 verschillende tests, waarbij Chrome 94% van de phishingsites detecteerde. Firefox eindigde op de vierde plek, maar detecteerde nog steeds 90% van de frauduleuze websites. IE en Safari zijn respectievelijk tweede en derde.

Snelheid
De detectie van phishingsites is door de jaren heen drastisch verbeterd. In 2009 blokkeerden browsers gemiddeld nog 47% van de frauduleuze sites. Zowel Google Chrome als Safari en Firefox gebruiken de Google SafeBrowsing API om phishingsites te herkennen. De verschillen bedragen nu 4% tussen de drie browsers. Drie jaar geleden was het verschil nog 78%, ook al gebruikten de browsers allemaal dezelfde API.

Opmerkelijk genoeg is het Firefox dat van de vier browsers het snelst phishingsites weet te blokkeren. Gemiddeld heeft Mozilla's browser hier een kleine 2,5 uur voor nodig, terwijl IE-gebruikers na pas gemiddeld 6 uur zijn beschermd. Safari en Chrome zitten zo rond de 5,5 uur.

Uitslag
"Google Chrome's algehele blockratio van 94% zat 2,25% boven het gemiddelde, wat, met een foutmarge van 2%, betekent dat er zeer weinig verschil is tussen de mogelijkheid van de geteste browsers om phishingsites te herkennen", aldus NSS Labs. Het onderzoekbureau waarschuwt gebruikers om niet alleen naar de detectie van phishingsites te kijken, maar ook naar de detectie van kwaadaardige websites die besmette downloads bevatten.

Reacties (7)
29-11-2012, 14:10 door Gebruiker30037
de producten die google maakt doen wat ze horen te doen. valt niks aan toe te voegen
29-11-2012, 14:43 door svenvandewege
Wanneer Nss labs tot de conclusie komt dat Microsoft's browser de meeste phishing, malware etc stopt, dan zijn er hier altijd een hoop zielenpoten, microsoft bashers en nog meer sukkels die dan met het argument komen:

NSS labs wordt gesponsord door Microsoft dus daarom is Internet Explorer de beste in de test.

Ben benieuwd of nu Google de zwartepiet krijgt.
29-11-2012, 15:29 door Rubbertje
Kijk aan! De browser stopt al een hoop. Dan draai ik ook nog een Internet Security pakket die wat tegen houdt en dan heb ik ook nog MBAM draaien die IP adressen blokkeert... dus als ik nog op een foute site kom dan eet ik mijn schoen op.
29-11-2012, 15:54 door Anoniem
Door svenvandewege: Wanneer Nss labs tot de conclusie komt dat Microsoft's browser de meeste phishing, malware etc stopt, dan zijn er hier altijd een hoop zielenpoten, microsoft bashers en nog meer sukkels die dan met het argument komen:

NSS labs wordt gesponsord door Microsoft dus daarom is Internet Explorer de beste in de test.

Ben benieuwd of nu Google de zwartepiet krijgt.

Ik twijfel eigenlijk helemaal niet aan de integriteit van NSS-Labs.
American Consumers (de Amerikaanse consumentenbond) zit bovenop misleidende reclame en advertorials.
En zoals bekend heb je daar als bedrijf binnen de kortste keren een law-sue aan je broek hangen die niet misselijk is.
29-11-2012, 17:00 door Anoniem
Ik begrijp dit verhaal niet goed. Waarom zou Firefox wel sneller zijn met blokkeren, maar een lagere detectie hebben ?
De meeste browsers gebruiken Google Safebrowsing ... Kan iemand mij dit eens uitleggen ?
29-11-2012, 17:09 door svenvandewege
Zou overigens wel eens een test door bijvoorbeeld nss labs willen zien waarin ze niet alleen de browser antiphishing testen, maar ook de antiphishing oplossingen van de internet security suites van de verschillende leveranciers.
01-12-2012, 10:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.