image

Gartner: kwart banken heeft in 2016 app store voor klanten

woensdag 4 juni 2014, 12:30 door Redactie, 1 reacties

Een kwart van de 50 grootste banken heeft in 2016 een speciale app store voor klanten met allerlei bankapplicaties, zo voorspelt marktvorser Gartner. Volgens Gartner zorgt de explosieve groei van apps voor grote uitdagingen voor de bankindustrie.

Het eerste probleem is de zichtbaarheid van de bankapplicaties in allerlei publieke app stores. Die wordt namelijk steeds minder doordat het totaal aantal apps aan het groeien is. Het tweede probleem is dat de zichtbaarheid van de bankapplicaties op de eigen banksites afneemt vanwege het aantal apps dat banken inmiddels aanbieden.

Een probleem dat wordt vergroot doordat veel banksites het niet makkelijk voor klanten maken om de apps te vinden. "Als deze problemen niet worden opgelost, kunnen ze echt een negatieve impact op de bankomzet en klantervaring hebben", zegt Kristen Moyer van Gartner.

Of banken ook een eigen app store nodig hebben hangt volgens Moyer af van het totale aantal apps en de aanwezigheid of het ontbreken van een application programming interface (API) platform. "Hoe meer apps een bank heeft, hoe uitdagender het voor gebruikers wordt om de juiste app voor hen te vinden." Als meer banken app stores zullen aanbieden zal dit banken die dit niet doen onder 'competitieve druk' zetten, aldus Moyer.

Aanbieden

Ongeacht of banken een eigen app store ontwikkelen, moeten ze alle apps volgens Gartner ook via de publieke app stores blijven aanbieden. "Het is belangrijk om te zijn waar de klanten zitten en veel klanten zullen apps via de publieke app store blijven ontdekken." Daarnaast zal voor bepaalde besturingssystemen, zoals iOS, de bank app store nog steeds naar de Apple App Store moeten wijzen.

Reacties (1)
04-06-2014, 14:57 door Anoniem
Met alle respect, een eigen app-store van de banken? Alsjeblieft niet, voor ieder OS 1 centrale app-store, zodat je weet dat de apps op jou apparaat werken EN je het apparaat niet hoeft te rooten om die alternatieve store te benaderen. Op iedere site per OS een pagina met links maken, die naar de plaats in de app-store verwijst waar je de betreffende app kunt selecteren.

Laat ze daarnaast de beheerder van de app-store aansprakelijk maken voor die gevallen waarin iemand een aangepaste versie van de app kan neerzetten of een app kan aanbieden die zich voordoet als een app van die bank.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.