image

Database ReplaceDirect.nl gebruikt voor phishingaanval

vrijdag 30 november 2012, 13:31 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers die eerder dit jaar de webwinkel ReplaceDirect wisten te hacken, hebben de gestolen database gebruikt voor een phishingaanval op klanten. Daarvoor waarschuwt het bedrijf op de eigen website. Volgens de webwinkel, die allerlei elektronische apparatuur aanbiedt, zou de database in februari 2012 zijn gestolen.

Het ging om naam, e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord van een onbekend aantal klanten. Hoewel de hack in februari plaatsvond, kwam de hack pas in mei aan het licht.

Aanval
De afgelopen dagen zouden aanvallers weer actief zijn met het versturen van phishingmails, aldus ReplaceDirect. "De mails die nu verzonden worden gaan naar e-mail adressen die bemachtigd zijn vóór maart 2012. Inmiddels heeft ReplaceDirect de nodige maatregelen getroffen om de mogelijkheid tot inbraak tot een minimum te beperken."

Onlangs werd er ook een aanval uitgevoerd met e-mailadressen die aanvallers bij de website van De Zaak hadden gestolen. Hierbij werd geprobeerd ontvangers via een bericht van een incassobureau met malware te infecteren.

Reacties (1)
30-11-2012, 14:19 door Anoniem
Ok.. vervelend..! Actieve houdig van Replacedirect. Tof van ze!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.