image

MalwareBytes aan VirusTotal toegevoegd

vrijdag 30 november 2012, 13:52 door Redactie, 4 reacties

De populaire virusverwijderaar MalwareBytes is aan VirusTotal toegevoegd, waardoor de online virusscanner nu met ruim 40 verschillende anti-virus engines scant. Via VirusTotal kunnen internetgebruikers eenvoudig verdachte bestanden tot 32MB uploaden en door andere virusscanners laten controleren, bijvoorbeeld als second opinion. In september werd de online virusscanner door Google overgenomen.

Het platform is volgens de makers niet bedoeld als dienst om de prestaties van anti-virusprogramma's te vergelijken, hoewel het hier wel regelmatig voor gebruikt wordt.

MalwareBytes verscheen voor het eerst in 2008 en is beschikbaar als gratis en betaalde versie. De gratis versie kan malware detecteren en verwijderen, maar moet wel handmatig gestart worden. De betaalde versie biedt real time-bescherming en kan USB-sticks scannen.

Reacties (4)
30-11-2012, 15:10 door Anoniem
Mooie actie...
30-11-2012, 17:10 door Anoniem
hadden ze eerder moeten doen !
30-11-2012, 17:24 door svenvandewege
"De betaalde versie biedt real time-
bescherming en kan USB-sticks scannen."

Nou volgens mij kan de gratis versie ook usb-sticks scannen. De extra scan in de betaalde versie "flash scan" is bedoelt om snel het geheugen te scannen. Dus niet flash opslagmedia dat voor usb sticks gebruikt wordt.
03-12-2012, 13:14 door AdVratPatat
Zoals hierboven al vermeld door svenvandewege, is het artikel niet helemaal duidelijk.
De betaalde MBAM versie heeft actieve bescherming (die naast veel reguliere, actieve AV oplossingen kan draaien maar zeker geen totaaloplossing is), kan een zogenaamde "flash scan" uitvoeren (actieve en opstart processen + registerscan van het lokaal gestarte OS) en de mogelijkheid om de taak-planner te activeren.

De gratis MBAM versie is een on-demand scanner die alle media kan scannen, dus ook USB-sticks en netwerk-drives.
Met een beetje werk kun je deze overigens ook automatisch laten scannen dmv de Windows taakplanner i.c.m. MBAM.exe switches/command line/silent options..., maar dat is wat anders.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.