Privacy - Wat niemand over je mag weten

Vodafone geeft massa spionage toe

06-06-2014, 02:43 door Anoniem, 13 reacties
Vodafone reveals existence of secret wires that allow state surveillance

http://gu.com/p/3ppym
Reacties (13)
06-06-2014, 09:47 door Anoniem
Zou het niet wenselijk zijn om op security.nl géén verkorte links te gebruiken?
06-06-2014, 11:04 door Anoniem
Voor mensen die de directe link willen: http://www.theguardian.com/business/2014/jun/06/vodafone-reveals-secret-wires-allowing-state-surveillance
06-06-2014, 16:34 door Anoniem
En wat gaan wij hiertegen doen? Natuurlijk aangifte, want afluisteren zonder de toestemming van de rechter is niet toegestaan en zelfs strafbaar. Wie Vodafone gebruikt en geen aangifte doet steunt de actie va Vodafone!
07-06-2014, 02:10 door Anoniem
Geen Vodafone gebruiken, lijkt me al een goed begin. Helemaal geen gebruik maken van mobiele devices is natuurlijk nog beter, want er is geen enkele garantie dat de concurrenten van Vodafone zich niet bezighouden met afluisterpraktijken.
07-06-2014, 10:00 door Anoniem
Door Anoniem: Geen Vodafone gebruiken, lijkt me al een goed begin. Helemaal geen gebruik maken van mobiele devices is natuurlijk nog beter, want er is geen enkele garantie dat de concurrenten van Vodafone zich niet bezighouden met afluisterpraktijken.

Als dat je conclusie is snap je er niks van... Vodafone brengt dit zelf naar buiten. De andere providers worden in dat soort landen op dezelfde manier gedwongen maar houden het stil
07-06-2014, 10:47 door Anoniem
Door Anoniem: En wat gaan wij hiertegen doen? Natuurlijk aangifte, want afluisteren zonder de toestemming van de rechter is niet toegestaan en zelfs strafbaar. Wie Vodafone gebruikt en geen aangifte doet steunt de actie va Vodafone!

Juist wel Vodafone gebruiken, die geven tenminste openheid van zaken terwijl andere providers het gewoon stil houden.

Of denk je dat KPN/T-Mobile etc. niet over een dergelijke faciliteit beschikken?
07-06-2014, 11:58 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 07-06-2014, 12:06
[Verwijderd]
07-06-2014, 17:06 door spatieman
ach, in duitsland gebeurde het zelfde dus..
dus niets aan de hand.
Hmm, wat zijn datvoor een vreemde karakters op mijn scherm....
08-06-2014, 00:33 door Anoniem
Iedereen terug naar een telefoon met snoertje, het is blijkbaar te makkelijk om ongemerkt draadloze communicatie te onderscheppen.
08-06-2014, 07:26 door Anoniem
Door Anoniem: Iedereen terug naar een telefoon met snoertje, het is blijkbaar te makkelijk om ongemerkt draadloze communicatie te onderscheppen.

Jouw draadloze gesprek gaat echt niet zonder draden en maakt het "tap-technisch" niet zoveel uit of je een gesprek voert via een vaste lijn dan wel GSM. GSM staan niet voor "Geen Snoertje Meer" .. ;)
08-06-2014, 12:50 door Anoniem
De (r)overheden doen er alles aan om de bevolking onder controle te houden.Denk niet dat repressie alleen in 3e wereldlanden gebeurd.Ook hier in NL en EU wordt alles uit de kast gehaald om de bevolking onder controle te houden.En met alles bedoel ik ook alles: cyberspionage,gewone spionage ook door burgers en buren tegen elkaar op te zetten (klikspaanlijnen enz.) ook groepstalking wordt ingezet om figuren die al te veel overlast/dreiging veroorzaken onder controle te brengen danwel ongeloofwaardig te maken/kapot te maken.De roverheid is samen met de roverheden in de VS en in de andere EU-landen bezig met een grootscheepse operatie om de armen armer te maken en de rijken rijker. De EU en de Euro zijn hiervoor 2 belangrijke "tools" en geen doel op zich.Hun uiteindelijke doel is totale wereld-heerschappij,waarbij de armen weer de slaven zullen zijn. Zij zullen er alles aan doen om de evt.opstandige bevolking zo spoedig en zo grondig mogelijk te onderdrukken.Maar de gebeurtenissen in o.a. Tunesie,Egypte,Libie hebben aangetoond dat ondanks cyberspionage en andere spionage- en intimidatie-praktijken de machthebbers er niet per se in zullen slagen om de bevolking voor eeuwig onder de duim te houden.
08-06-2014, 13:19 door Anoniem
Het is een schending vd mensenrechten.Wij hebben recht op privacy.Dit is zo een grove schending van die privacy dat je kunt spreken van een schending vd mensenrechten.Daarom moet er aangifte worden gedaan tegen zowel Vodafone (en evt.ook tegen andere telecom/internet-providers) alsook tegen de Staat der Nederlanden en evt. ook tegen de EU (die ook onze mensenrechten en privacy moet bewaken!).Alleen,wie gaat dit alles onderzoeken? De AIVD en de (ongetwijfeld ook belanghebbende en betrokken) politiediensten dit laten onderzoeken is hetzelfde als een verdachte zijn eigen zaak te laten onderzoeken.Ook Europol,Interpol,FBI,Scotland Yard zijn ongetwijfeld betrokken bij deze afluister-praktijken.M.a.w. de politie en AIVD dit laten onderzoeken zal ongetwijfeld tot hun conclusie leiden dat er niks aan de hand is.
09-06-2014, 07:07 door Anoniem
Ik ben het echt helemaal eens met Anoniem 13:19. Eigenlijk weten wij techneuten al decennia lang dat dit gebeurt *-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.