image

China ontkent nieuwe aantijgingen over cyberspionage

dinsdag 10 juni 2014, 17:35 door Redactie, 3 reacties

China heeft de nieuwste aantijgingen dat het zich schuldig aan cyberspionage maakt ontkend. Een Amerikaans beveiligingsbedrijf publiceerde vandaag een rapport over een groep vermeende Chinese hackers die in opdracht van het Chinese leger spionageaanvallen zouden uitvoeren.

"De woorden en stijl van het rapport komen bekend voor, het noemen van de hackers en de claims van hun militaire identiteit", zegt Hua Chunying, woordvoerster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. "Heb je ooit dieven gezien die een naambordje droegen met daarop de tekst dieven?", stelde de woordvoerster de vraag.

"De VS is een hackingkeizerrijk. Het is niet constructief voor de VS om anderen aan te vallen in plaats van de eigen fouten te corrigeren", liet ze tijdens een persconferentie verder weten, zo meldt de China Daily. Cyberaanvallen zouden volgens de woordvoerster een wereldwijd probleem zijn dat juist samenwerking tussen landen vereist om te worden opgelost.

Reacties (3)
11-06-2014, 00:15 door marcelvb
Toen ik dat CrowdStrike rapport las, deed het me wel heel erg denken aan het rapport van Mandiant wat vorig jaar werd gepubliceerd. Het doet je denken aan een scenario voor een Hollywood film over hackers. In de eerste instantie klinkt het allemaal heel logisch en geloofwaardig, maar als je iets verder kijkt, dan is het allemaal flinterdun (beetje domeinen whois'en en nicknames baidu'en).

In mijn optiek zijn dit een bedrijven die een graantje willen meepikken van de cyber-* hype en de angst voor het grote denkbeeldige kwaad uit het Oosten. Dit komt zowel de Amerikaanse overheid prima uit, die graag de aandacht wil afleiden van hun eigen spionagepraktijken als de security-bedrijven, die niets liever doen dan hun spullenboel bij het Pentagon naar binnen rijden.

Ik wil hier niet mee zeggen dat China het braafste jongetje van de klas is, maar ik denk dat ze wat betreft (staats)spionage nog wat kunnen leren van de VS. Besteed je tijd en geld aan systeembeheerder die security patches uitrollen en aan het phishing-proof maken van je medewerkers.
11-06-2014, 11:02 door Anoniem
Klassiek gevalletje de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Wat mij wel opvalt is dat Europa verbazingwekkend stil blijft hierover, normaliter hebben zij wel een mening over cyberspionage.
11-06-2014, 20:11 door Anoniem
@bovenstaande reacties Klassiek gevalletje niet weten waar je het over hebt. Welke natie publiceert verreweg de meeste wetenschappelijke artikelen? Nee, dat is niet China, dat wil ik nu al wel verklappen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.