image

Belangrijke update voor Adobe Flash Player verschenen

woensdag 11 juni 2014, 10:13 door Redactie, 1 reacties

Naast Microsoft en Google heeft ook Adobe tijdens de tweede dinsdag van juni een belangrijke updates uitgebracht. Het gaat om nieuwe versies van Flash Player die zes lekken verhelpen. Via één van de kwetsbaarheden zou een aanvaller in het ergste geval de computer volledig kunnen overnemen.

Alleen het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige pagina met een kwetsbare Flash Player-versie zou in dit geval voldoende zijn geweest. De overige vier kwetsbaarheden, waarvan er drie door een beveiligingsonderzoeker van Facebook waren ontdekt, maakten het mogelijk om Cross-site scripting uit te voeren en de ingebouwde beveiliging te omzeilen.

Gebruikers van Flash Player op Windows en Mac OS X krijgen het advies om de update binnen 72 uur te installeren. In het geval van IE10 en IE11 op Windows 8.1 en Google Chrome wordt de ingebedde Flash Player automatisch bijgewerkt. Het updaten van Flash Player kan via de automatische updatefunctie of Adobe.com. Deze website van Adobe toont welke Flash Player-versie erop het systeem is geïnstalleerd.

Reacties (1)
12-06-2014, 22:02 door Anoniem
Dank u Steve Jobs om deze ellende van mobiele apparaten weg te houden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.