image

Google-tool toont privacygevolgen Chrome-extensies

woensdag 11 juni 2014, 10:23 door Redactie, 3 reacties

Gebruikers van Google Chrome die willen weten wat geïnstalleerde browser-extensies allemaal uitspoken kunnen hier dankzij een tool van Google nu meer inzicht in krijgen. Volgens Google zorgen extensies voor een betere gebruikerservaring, maar kunnen ze ook om allerlei permissies vragen.

Permissies waarmee de extensies toegang tot gevoelige gegevens zoals browsercookies of surfgeschiedenis krijgen. Vorig jaar introduceerde Google al de Chrome Apps & Extensions Developer Tool, die ontwikkelaars meer inzicht in de werking van apps en extensies geeft. De tool is nu uitgebreid en maakt het voor 'power users' mogelijk om apps en extensies te auditen, zodat duidelijk wordt welke acties de uitbreidingen allemaal uitvoeren.

Van elke geïnstalleerde app of extensie wordt de historische activiteit van de afgelopen dagen getoond, alsmede real-time activiteit. Vervolgens worden activiteiten getoond waarbij de informatie van de gebruiker betrokken is, zoals het lezen van cookies of aanpassen van websites.

Image

Reacties (3)
11-06-2014, 10:27 door Anoniem
Hahahahaha en vervolgens moet je wél eerst een Google-account hebben om het ding binnen te halen ;)
11-06-2014, 11:28 door Anoniem
Zeer goede functionaliteit! Hopen dat als extensions gekke dingen gaan doen dit ook sneller gevonden gaat worden.
11-06-2014, 15:37 door Anoniem
'k zou op de router de logs aanzetten, als je dat wilt weten ... connecties en inhoud controleren geeft meer zekerheid dan welke bladibla van Google dan ook ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.